Ljepota i relax 23. prosinca 2010.

Zimski make up trendovi

Cruka2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tijekom zime izaberi tekući puder s bogatijom teksturom i jačim prekrivanjem kako bi dodatno zaštitila kožu lica. Također, nakon uobičajene dnevne kreme, preporuča se nanijeti dodatna zaštitna krema.  Ove sezone u trendu su rumenila svijetle boje, a glavni zimski adut je crveni ruž

Provjeri jesi li napravila malu reviziju svoje make up torbice, točnije, jesi li je prilagodila zimskim hladnijim uvjetima. Jesi li lagane teksture tekućih pudera, krema i svježe nijanse ljetnih sjenila, zamijenila hidratantnijim i masnijim kremama, više zaštitnim tekućim puderima i dubokim nijansama sjenila za oči?

Jednom tjedno hidratiziraj kožu lica masnim maskama

Kroz godinu, naš make up treba prilagoditi godišnjem dobu baš kao što to radimo i s odjećom. Make up je naša odjeća za lice. Zima je vrlo nepogodno vrijeme za kožu lica, koja je jedina od cijelog tijela direktno izložena nepovoljnim zimskim uvjetima.

Imaj na umu da su žlijezde lojnice manje aktivne zimi i samim time luče manje sebuma koji kožu lica štiti, a vjetar i hladnoća dodatno je isušuju. Zbog toga ti neće biti dostatna uobičajena dnevna krema, već preko nje trebaš nanijeti dodatnu zaštitnu kremu, npr. od dunje koja štiti od isušivanja. Također ćeš najmanje jednom tjedno kožu podržati hranjivim masnim maskama koje imaju hidratizirajući učinak, čineći kožu lica otpornijom.

Kožu dodatno zaštiti i tekućim puderom

Tekući puder zimi ima veliku ulogu, on postaje naša druga koža. Pravilnom teksturom i bojom možemo kožu lica tijekom zime učiniti svježijom, prirodnijom i sjajnijom.

Dvojiš li oko izbora tekućeg pudera, slijedi prije svega stanje svoje kože, a potom i klimatske uvjete u kojima se krećeš. Izaberi puder s bogatijom teksturom  i sa svojstvom jačeg prekrivanja jer će tako osigurati i dodatnu zaštitu.

Dva izbora pudera za zimu koji će se prilagoditi svakom stanju kože:

  • Chanel Pro Lumiere Professional finish makeup SPF 15, oil free tekuća formula koja osigurava srednju do jaku pokrivenost, čineći polumat finish bez mrlja te sofisticiran mekani ten.
  • Chanel Teint Innocence Naturally Luminous Compact Makeup SPF 10, oil free kompaktni puder s raskošnim klizajućim efektom pri nanošenju, osiguravajući srednju pokrivenost uz prirodni izgled tena.

Klasičan look

Smokey eyes u sivim i ljubičastim nijansama

Zima je vrijeme kada se traži glamurozan i uglađen stil. Klasičan look sa čistim tenom i crvenim ružem, smokey eyes u sivim, smeđim i ljubičastim nijansama s nude usnicama te tamniji lakovi za nokte, sinonimi su zimskog make up-a.

Jedan od najzahvalnijih lookova za zimu je klasičan, uvijek dobrodošao čisti ten s minimalno šminke i crvenim ružem.

Na oči nanesi svijetlo sjenilo koje ćeš upotpuniti u pregibima oka malo tamnijom nijansom, naglašavajući konturu obilnijom maskarom. Obrve upotpuni olovkom boje tvojih obrva, neka ostanu nježne i prirodne.

Crveni ruž - glavni adut zime

Rumenilo je svijetle boje, tek toliko da se lagano nazire. I na kraju, adut na kojem će ti zavidjeti, crveni ruž koji se nosi i kao dnevna i kao večernja varijanta. Pomoć u izboru možda može biti Miss Coco Chanel lipstick#21 .

Ne zaboravi nokte koji su također u crvenom izdanju! Ovim jednostavnim lookom osigurat ćeš si elegantan, sofisticiran, poseban i zamijećen izgled bez imalo muke.

Više info na: www.ministriofbeauty.at

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.