Hrana 03. svibnja 2011.

Jedi zdravo i mršavi zdravo 2. dio

Capro-Pr
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nutritivno vrijedna hrana pozitivno utječe na ljudsko raspoloženje i fizičko stanje, a samim time i na ukupnu kvalitetu života. Unosom namirnica bogatih esencijalnim vitaminima i mineralima jačamo imunitet, čime štitimo organizam od štetnih utjecaja, a potičemo i rad mozga te cjelokupnoga živčanog sustava

Te i mnoge druge prednosti za ljudsko zdravlje sadržava kozje mlijeko, izvrstan prehrambeni proizvod koji ima terapijska i dijetetska svojstva. Njegova laka probavljivost i visok udio korisnih aminokiselina pozitivno utječu na zdravlje potrošača svih dobnih skupina, a posebice male djece i starijih osoba.

'Z bregov Capro Fresh svježi je sir u cijelosti proizveden od kozjeg mlijeka i ima sve kvalitete te iznimno vrijedne namirnice. Svojim oblikom i konzistencijom prilagođen je za lagane i hranjive obroke preporučljive tijekom dijete.

Svježi kozji sir Capro Fresh bogat je visokokvalitetnim i lako probavljivim bjelančevinama koje nam omogućuju mršavljenje na zdrav i prirodan način.
S obzirom na to da kozje mlijeko ima antialergijska svojstva i sadržava znatno manji udio laktoze od kravljeg mlijeka, svježi kozji sir 'z bregov Capro Fresh mogu konzumirati i osobe alergične na kravlje mlijeko.

Pureće meso za zdravu i dijetalnu prehranu

Vindon svojim asortimanom purećeg mesa i prerađevina izvrsno odgovara zahtjevima suvremenog tržišta i predstavlja pravi izbor na meniju zdrave i dijetalne prehrane. Riječ je o isključivo hrvatskoj, prirodno uzgojenoj puretini poznate ''Kvalitete Vindija''.  Briga za zdravlje dio je kulture življenja, zato je puretina nutricionistički izbalansirana namirnica koja jamči zdravi obrok.

Zašto Vindon puretina?

U puretini i purećim prerađevinama nalazi se natprosječno visok udio važnih vitamina i minerala. Već 200 grama puretine pokriva do 80 posto dnevne potrebe vitamina iz skupine B. Puretina sa svakim zalogajem donosi dragocjeno željezo, magnezij, cink i kalij, tvari koje su potrebne za normalno funkcioniranje organizma.

Željezo je jednako važno kao i vitamini B2 i B12 za stvaranje krvi, cink pospješuje zacjeljivanje rana, magnezij je poznati antistresni element, dok kalij regulira sadržaj vode u tijelu te stimulira eliminaciju štetnih tvari iz tijela.

Osim visokog sadržaja bjelančevina (21 – 22 posto), puretina se lako i brzo probavlja pa je primjerena i za stariju populaciju. Puretina sadržava i kalcij, antistresni element koji ublažava učinke osteoporoze.

100 grama Vindon purećeg filea sadržava svega 1 posto masnoće!

Konzumacijom puretine smanjuje se unos kolesterola, čime se podiže kvaliteta rada srca i krvožilnog sustava. Vitamin B6 djeluje na metabolizam, rad živčanog sustava i regulaciju mišićnog sustava.

Pureće meso obiluje i esencijalnim aminokiselinama bitnim za metabolizam koje ljudsko tijelo ne može samo sintetizirati. Gastronomske odlike kao što su sočnost, mekoća i izuzetan okus, Vindon puretinu svrstavaju u sam vrh zdravih namirnica poželjnih na tvom stolu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.