Ljepota i relax 10. rujna 2017.

Top 3 tretmana protiv hiperpigmentacijskih mrlja

Maska-Lice
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon povratka s ljetovanja strong, primijetila si jače izražene hiperpigmentacijske mrlje na koži? Koji tretmani najbolje uklanjaju mrlje nastale od dugotrajnog izlaganja suncu, otkriva kozmetičarka i vlasnica kozmetičkog centra Lora, Žana Barjaktarević.

Hiperpigmentacija se najčešće primjećuje nakon dužeg perioda izlaganja suncu, a na koži se manifestira u raznim oblicima, od pjegica do hiperpigmentacijskih mrlja. Ponekad se hiperpigmentacijske mrlje tijekom razdoblja kada se ne izlažemo suncu, povlače same od sebe.

Hiperpigmentacijske mrlje na koži mogu se pojaviti:

  • poslije poroda
  • kao posljedica uzimanja hormonalnih lijekova i kontracepcije
  • uslijed jačeg izlaganja stresu
  • nakon dugotrajnog izlaganja suncu
  • nakon dužeg perioda sunčanja u solariju

1.Tretman s voćnim kiselinama

Preparati i tretmani s voćnim kiselinama dokazano izbjeljuju i utječu na uklanjanje hiperpigmentacijskih mrlja. Tretmani se uvijek rade u nekoliko serija od 4, 6 ili 12 tretmana, rade se jednom tjedno, a najbolji rezultati se postižu ako se rade u kontinuitetu.

Postotak voćnih kiselina koje se nalaze u proizvodima varira od proizvođača do proizvođača. Uglavnom se kombinira kemijski piling s voćnim kiselinama i preparati koji se koriste kod kuće, a tu je važno napomenuti kako je dobro da su preparati koji se koriste u salonu i kod kuće od istog proizvođača.

Uz voćne kiseline, u preparatima se često nalaze i glikolna kiselina i hidrokinon.

2. Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je aparativni tretman pomoću kojeg se skida mrtvi, rožnati sloj kože i potiče se proces obnavljanja. Nakon tretmana mikrodermoabrazije, često se stavljaju preparati s voćnim kiselinama koji dodatno utječu na izbjeljivanje mrlja na koži.

3. Frakcijski laser

Frakcijski laser spada u najmoderniju tehnologiju koji osvježava kožu i potiče proizvodnju kolagena. Frakcijski laser uspješno uklanja pigmentacije nastale prekomjernim sunčanjem, staračke pigmentacije i sve ostale vrste pigmentacija. Važno je da se nakon tretmana ne izlažeš suncu. Prvih 30 dana treba izbjegavati solarij i duži boravak na suncu jer je koža jako osjetljiva.

Melazme se primjerice lakše skidaju s kemijskim pilingom, a frakcijski laser postiže bolje rezultate kod uklanjanja mrlja uzrokovanih sunčanjem.

Mala napomena: Dobro je prije tretmana napraviti pregled kako bi se otkrio pravi uzrok nastanka hiperpigmentacijskih mrlja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.