Hrana 09. prosinca 2011.

Ivana M. se natječe za kuharicu jeseni

Ivana_Maric2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ivana Marić iz Splita poslala nam je recept za kekse sa đumbirom i cimetom kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr proglasio posljednjim receptom tjedna, čime je ona ušla u izbor za kuharicu jeseni

Isprobaj Ivanin recept za kekse sa đumbirom i cimetom!

Svježe voće je moj jesenski favorit

Ivana Marić iz Splita postala je posljednja kuharica tjedna u akciji Zdrave Krave "Kuhaj u ritmu jeseni!". Ova 33-godišnja pravnica kao najvažnije stvari u životu izdvaja obitelj i zdravlje. Ivana voli putovati, upoznavati nove ljude i običaje te nepoznate krajeve, voli učiti strane jezike, a trenutno je najviše zainteresirana za portugalski.

'Uživam kuhajući, bavim se sportom i često vozim bicikl, no najdraži hobi mi je fotografija jer mi pomaže da vidim ljepotu u stvarima koje ne bih ni primijetila bez fotoaparata u ruci', priča Ivana.

Barem jednom tjedno Ivana posjeti splitsku tržnicu i ribarnicu u potrazi za svježim voćem, povrćem i ribom.

'Moram priznati, moj favorit je uvijek svježe slatko voće kojeg mi nikad nije dosta: grožđe, jabuke, kruške, kivi, naranče, mandarine, klemetine, dunje, kaki i šipak moji su jesenski favoriti', govori Ivana.

'Mama mi još uvijek često spominje kako kao dijete nisam htjela jesti ništa osim voća. Ona i djed su me varali da bi pojela bilo što drugo stavljajući mi ispred usta smokve, a ja bih tek onda otvorila usta. Imala sam sreće jer smo ispred kuće imali vrt s voćem i povrćem. Popela bih se tako na jabuku i jela sjedeći na grani', dodaje.

Čaj rješava sve tegobe

S obzirom da je od malena naučena na zdravu sezonsku hranu, a često je jela i ribu koju je svježe ulovio i pripremio njen otac, Ivana i danas preferira svježe, domaće i sezonske namirnice.

Kekse sa đumbirom i cimetom Ivana je odabrala jer upravo ta dva začina najviše voli.

'U ovoj su mi kombinaciji dragi vjesnici praznika, stan miriši predivno kada se peku, a uz topli čaj idealan su dodatak jesenskim večerima', govori Ivana koja posebno uživa u čajevima.

'Čajevi su još jedna stvar koju volim i otkad ih više pijem otkrila sam da se mnogi problemi mogu riješiti i bez tableta - omiljeni su mi čaj od đumbira, zeleni, melisa i uvijek ih imam barem deset vrsta', kaže Ivana.

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Ivana na poklon dobiva poklon košaricu u vrijednosti od 200 kuna od generalnog pokrovitelja akcije "Kuhaj u ritmu jeseni" Mercatora, Delimano tavu za palačinke od sponzora projekta Delimano, poklon paket Alpro soya proizvoda od sponzora projekta Alpro Soya, te od tvrtke Kotanyi poklon paket finih začina uz pregaču za kuhanje.

Uz to, ulazi u izbor za kuharicu jeseni koja osvaja vrijedne nagrade - glavni sponzor Mercator daruje poklon bon u vrijednosti od 2000 kuna, sponzor projekta Delimano daruje luksuzan Prima set Mega+ posuđa, dok tvrtka Kotanyi daruje tjedni tečaj u školi kuhanja Branka Ognjenovića.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.