Hrana 21. veljače 2012.

Ivana se natječe za kuharicu zime

Ivana
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ivana Antunović iz Zagreba poslala nam je recept za zdravu pizzu s povrćem kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr proglasio receptom tjedna, čime je ona ušla u izbor za kuharicu zime

Isprobaj Ivanin recept za zdravu pizzu s povrćem, a ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'' i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam recept i fotografiju svog omiljenog zdravog zimskog jela pripremljenog s di-go kvascem!

Tata je zaslužan za ljubav prema kuhanju

Ivana ima 21 godinu i studira Poslovnu ekonomiju u Zagrebu. Njeni roditelji i mlađi brat žive na Pelješcu, a sestra je također u Zagrebu. U slobodno vrijeme Ivana radi na raznim projektima na fakultetu te u studentskoj udruzi eSTUDENT čiji je član. Pleše salsu i druži se s prijateljima - zapravo radi sve što i ostali studenti, a najviše voli kuhati.

'Ljubav za kuhanjem naslijedila sam od oca koji je po struci kuhar. Smatram da je jako važno uskladiti kuhanje i namirnice sa godišnjim dobima jer se tako dobije najviše od namirnica koje se upotrebljavaju', kaže Ivana koja se još uvijek smatra početnicom u kuhanju, pa ne koristi neke posebne trikove u pripremi hrane.

'Ipak, kada kuham ili pirjam povrće nastojim paziti koliko dugo to radim da bi namirnice zadržale što više vitamina i minerala te na kraju i pravi okus', objašnjava kuharica tjedna.

Ništa bez povrća!

U svoja jela Ivana uvijek nastoji uvrstiti što više povrća! 'Kad sam kod kuće na Pelješcu povrće uzimam svježe iz vrta, i tek tada je to pun pogodak', dodaje Ivana koja najviše voli jesti tikvice i paprike.

Zdravu pizzu od povrća Ivana je pripremila zato jer i sama voli to jelo.

'Prednost dajem domaćim pizzama, pripremljenima na moj način, a ne onima iz restorana. Iako slovi kao ''nezdravo jelo'', ovako pripremljena pizza je sve samo ne nezdrava. Sviđa mi se cijela kombinacija!', zaključuje Ivana.

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Ivana je od sponzora projekta Delimana dobila tavu za palačinke, a od sponzora Kvasac d.o.o. kuharicu "Od kruha do kolača". Ivanu također očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok će kuharica sezone dobiti petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.

Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište, Ivani daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.