Zašto nastaje celulit?

Zašto nastaje celulit?

Pet najboljih komentatorica osvojile su paket krema protiv celulita

Celulit je nakupina vode i toksina u vezivnom tkivu koje okružuje masne stanice. Kod žena masne stanice se nalaze u dubljem sloju kože i okružene su pregradama od vezivnog tkiva

Vezivno tkivo između masnih stanica s godinama postaje sve tanje i slabije što omogućuje masnim stanicama da hipertrofiraju (ukoliko se više masti skladišti nego što ih se troši). Nagomilavanje zaliha masnoće u masnim stanicama usporava cirkulaciju krvi jer masne stanice pritišću krvne žile što uzrokuje zadržavanje vode, otežano uklanjanje štetnih tvari te dodatno uništenje mreže kožnih vlakana. Uslijed poremećaja cirkulacije limfni sustav ne može otplavljati otpadne tvari na normalan način.

Također, vezivno tkivo gornjeg sloja kože s godinama postaje sve tanje i slabije što omogućava masnim stanicama da migriraju u gornji sloj kože. Tkivo postaje neelastično pa dovodi do površinske deformacije kože. Koža poprima oštećen izgled, koji se popularno naziva izgled narančine kore.

Aromateka je za tebe pripremila posebne proizvode sa eteričnim uljima koji na prirodan način djeluju protiv celulita.

Anticelulitna fuzija

Stručno odabrana eterična ulja borovice, čempresa, cedrovine, mandarine i naranče izuzetni su prirodni stimulatori staničnog metabolizma koji potiču izlučivanje suvišne tekućine i toksina čineći kožu gipkom i elastičnom. Ova eterična ulja pomažu u sprečavanju pucanja kapilara, učvrščuju slabo vezivno tkivo, snažno dreniraju te poboljšavaju cirkulaciju.

Anticelulitna krema

Izuzetno učinkovita anticelulitna kombinacija eteričnih ulja cimeta, borovice, čempresa, mandarine i ružmarina pomaže razbiti i razgraditi masne naslage, spriječava nastanak novog celulita, poboljšava tonus kože te preventivno djeluje protiv strija. Koža je nahranjena, glatka i gipka.

Pet najboljih komentara koje smo nagradili anticelulitnim poklon paketom od Aromateke, napisale su čitateljice koje se kriju iza korisničkih imena: mici301, Lafemme23, keef, leptirka i kokakokoka. Dobitnice ćemo putem e-maila obavijestiti o načinu preuzimanja nagrade.

 • nina0407
  17. 05. 2012. u 21:08
  Čestitke dobitnicima. Teško je u masi pristiglih komentara izabrati najbolji. Uvijek nekome neće biti pravo a svi ne možemo dobiti. Samo vi i dalje darujte a na nama je da se trudimo.
 • Lafemme23
  17. 05. 2012. u 10:57
  Hvala ti kravice!!!!!! Svaka čast na nagradnim igrama i svaka čast svima na komentarima, vjerujem stvarno da je jako teško izdvojiti samo pet, ali kravica pročita sve komentare i eto ovisi kako je kome došla inspiracija u trenutku! :)))
 • Bjankic
  17. 05. 2012. u 09:40
  čestitke dobitnicima! ostalima više sreće drugi put :-) pozz!