Hrana 07. lipnja 2012.

Kornelija u izboru za kuharicu proljeća

Kornelija_Les1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kornelija Leš poslala nam je recept za proljetnu salatu s kozicama kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava izabrao za recept tjedna, čime je ona ušla u izbor za kuharicu proljeća. Pošalji nam i ti svoj omiljeni, zdrav recept i otkrij svoj trik za brzo proljetno razbuđivanje

Isprobaj Kornelijin recept za proljetnu salatu s kozicama, a ako i ti želiš sudjelovati u natječaju "Kuhaj u ritmu proljeća" pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s proljetnim namirnicama i otkrij svoj trik ili tajnu za brzo proljetno razbuđivanje.

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća" potraži ovdje.

Zamrzivač izbjegava, radije ide na tržnicu

Kornelija Leš ima 25 godina i studentica je na Stomatološkom fakultetu. Kuhati je počela uz mamu još kao djevojčica. U početku je to bilo samo miješanje, ali s vremenom se pretvorilo u nešto u čemu stvarno uživa. Najveći gušt joj je kuhanje za najmilije. Najomiljenija su joj brza i zdrava jela sa svježim namirnicama. Proljeće joj je najdraže godišnje doba, jer umjesto posezanja u zamrzivač odlazi na tržnicu.

Prekrasna paprika, jarko crvene rajčice, tikvice, patlidžan, mrkva, brokula, karfiol, poriluk, ljubičasti luk, češnjak, domaća zelena salata, raznovrsnost boja oduševi je svaki put. Za pripremanje jela ne koristi recepte, spravlja ih na jedinstven način tako da ''iskoristi ono što ima''.

 'Mnogi misle da je kuhanje dugotrajan proces, ali ja sam sebi dokazala da to nije istina. U svojoj kuhinji koristim jako puno povrća. Ne samo da je zdravo, već ga možete kombinirati s rižom, tjesteninom, mesom (tu preferiram piletinu ili puretinu) ili pak ribom. To mogu biti i topla i hladna jela.'

'Proljetna salata od kozica je bio jedan od izazova koji se pokazao vrlo uspješnim. Kombinacija okusa je poslastica za svačije nepce...slane mekane kozice, slatke rajčice, intenzivan okus gorgonzole, gorka i hrskava rikula, osvježavajuće masline i neutralan okus jogurta.'

Često eksperimentira jer smatra da se tako ne može pogriješiti. Trebaš se odvažiti i primiti kuhaču u ruke. Uz dobru volju i par trikova možeš kuhati kao ona.

Trik iz rukava

Kao svaka prava kuharica ima par trikova u rukavu, a nekoliko ih je odlučila podijeliti s tobom.

'Moj trik kod svakoga jela je minimalno korištenje soli, jer uvijek bude ukusnije kada osjetite okus svakog sastojka jela koje pripremate. Umjesto toga koristim mješavinu začina, svježi bosiljak, vlasac ili pak listiće mente i uživam. Da bi sve bilo zdravije, tu je i nezamjenjivo maslinovo ulje i light jogurti koji su idealni za umake.'

Kornelijina zdrava tajna je da kuha brzo zdravu i kvalitetnu hranu, a ovim slasnim receptom je zaslužila ući u naš izbor za kuharicu proljeća.

Kornelija će kao kuharica tjedna na dar dobiti prigodne darove od Dida Bože i Vegetariane.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.