Dijeta 21. lipnja 2012.

I na odmoru se uspješno mršavi!

Andrea-Mladen10
1/7
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Andrea i Mladen proveli su romantičan wellness vikend u hotelu Marina u Mošćeničkoj Dragi. Andrea je najviše uživala u tretmanu s vulkanskom glinom koji je idealan za učvršćivanje tijela nakon trudnoće, a na tretmanu joj se rado pridružio i suprug Mladen. Mali, ali slatki odmor proveli su vrlo aktivno, vozeći se na biciklima i šetajući uz more

Kome je namijenjen odmor u Hotelu Marina?

Hotel Marina mjesto je za savršen aktivan odmor, a namijenjen je obiteljima s djecom, parovima i svima koji žele relaksaciju u mediteranskom okruženju uz brojne aktivnosti, objasnila je Sanja Markušić, voditeljica korporativnih komunikacija Liburnia Riviera Hotela.

'Malo ribarsko mjestašce Mošćenička Draga na Opatijskoj rivijeri pravi je izbor za aktivan odmor. Od ove godine novost je family odmor, odnosno all inclusive light koncept odmora. Uključuje smještaj u obiteljskim sobama (povezane sobe), neke sobe su opremljene dječjim krevetićima, grijačima za bočice, baby phoneom; a smještaj do dvoje djece do 16 godina uključen je u cijenu, također tu je puni pansion s uključenim pićima, korištenje bazena i spa zone i fitnessa te raznovrstan zabavni, sportski i animacijski program', kaže Sanja Markušić.

Filozofija pet elemenata

Andrea i Mladen su tijekom svog odmora u Hotelu Marina isprobali i tretman s vulkanskom glinom u Five Elements wellness & spa centru, smještenom u sklopu hotela. Brand Five Elements Wellness & Spa osmišljen je prema jedinstvenom konceptu spoja drevne kineske filozofije feng shuija i suvremenih wellness programa. Hotel Marina priču nastavlja elementom Zemlje simbolizirajući hranjivu supstancu iz koje potiču i u koju se vraćaju sve žive tvari. Ekskluzivni rituali osmišljeni su za nezaboravno iskustvo duha i tijela. Spajanjem mentalnog i duhovnog kroz ambijent, poseban pristup i specifične programe –nudi se sofisticirani novi, produbljeni i jedinstveni odnos prema njezi tijela i brizi za zdravlje.

Spoznaja kako je za smiren i opušten osjećaj potrebno uspostaviti sklad energija dovela je do zamisli o jedinstvenim ambijentima, kreiranima po principu feng shuija i space designa, u kojima ćete se osjećati drugačije. Svaki prostor ima energetsko polje i tako utječe na čovjeka. Stoga, kako bismo se osjećali ugodno i opušteno, neophodna je harmonija energija u prostoru.

Na površini od 800 četvornih metara nalazi se bazenski prostor, spa relax zona, fitness (Technogym oprema), te beauty/masažni centar. Veliki unutrašnji bazen s grijanom morskom vodom i pogledom na prirodno okruženje hotela prelazi u spa relax zonu u kojoj se nalaze saune, Whirlpool, masažni tuševi i prostor za odmor. Interijer prostorija za tretmane i masaže, kao i cjelokupnog wellness centra izveden je na vrlo moderan način, a kao posebnost ovog koncepta tu je i izbor vrhunske kozmetike renomiranih svjetskih brendova koja upotpunjuje ponudu ekskluzivnog Five Elements Wellness & Spa centra Liburnia Riviera Hotela.

Romantični vikend

Detox tretman s vulkanskom glinom

Voditeljica wellnessa Svjetlana Baričević objasnila je kako tretman s vulkanskom glinom na organizam djeluje detoksikacijski, ali i lagano učvršćuje tijelo.

'Tretman započinje pilingom (fina zrnca od lave skidaju sve mrtve stanice s površine kože, ali je ujedno hidratiziraju zahvaljujući termalnoj vodi koja se nalazi u proizvodu). Nakon toga gost se tušira. Potom slijedi pakung čime potičemo detoksikaciju u stanicama kože. Glavni sastojak je vulkanska glina. Može se koristiti za cijelo tijelo ili dijelove tijela, topla i hladna. Aplikacija s toplom glinom stimulira cirkulaciju, aktivira metabolizam i opušta mišiće. Hladna aplikacija kontrahira krvne žile i potiče topljenje masti. Na kraju slijedi završna krema koja je ujedno i prirodni lifting s učinkovitim lifting kompleksom. Vulcanic tretman je idealan za bilo koga kome je potrebna detoksikacija i lagano učvršćivanje. Ovaj tretman se također preporučuje mladim majkama poslije trudnoće kako bi učvrstile tkivo. Tretman traje 45 minuta,' objasnila je Svjetlana Baričević.

Kako su se proveli Andrea i Mladen?

'Vikend u hotelu Marina je bio prekrasan. Samo mjesto Mošćenička Draga je baš po mojoj mjeri – malo mjestašce koje ima sve, a opet nema previše ljudi. Prvi dan kad smo došli, unajmili smo bicikle i obišli smo mjesto. Posebno me se dojmio Sv. Ivan gdje smo na stijenama uživali uz more i zvuk valova. Wellness je bio divan, no najviše sam uživala na plaži koja je prekrasna. Osoblje hotela me se posebno dojmilo svojom pristupačnošću. Obišli smo i Opatiju i Lovran, te Viškovo. Mošćenička Draga je savršeno mjesto za obitelj s djecom s obzirom na dugačku šljunčanu plažu', ispričala je Andrea svoje dojmove nakon wellness vikenda.

'Wellness vikend je bio odličan, no kako to inače ide prebrzo je završio. Uživao sam u finskoj sauni, a jacuzzi nakon nje je bio nezaobilazan. Nakon njega odmarali smo se u relax zoni što mi je posebno bilo potrebno s obzirom da sam baš ''punio baterije''. Kao dvoje djece igrali smo zračni hokej, a ja sam naravno pobijedio. Mjesto je malo i pitomo, pogodno za dobar odmor daleko od obaveza i gradske vreve,' složio se Mladen.


Ostale korisne informacije:

  • Animacija i zabava za djecu: novouređeni dječji club Remy, vanjsko igralište u obliku dvorca, svaki dan Ice cream Party u mini klubu 11.05. – 23.09. (od 17 do 18 sati), sokovi u mini clubu uključeni u cijenu, dnevna i večernja animacija za djecu (djeca tijekom dana s animatorima uvježbavaju predstave koje navečer izvode i u njima sudjeluju
  • Sportske aktivnosti: jutarnja gimnastika, stretching, pilates, yoga, aquagym/aqua aerobic, škola plesa, sportski turniri, najam štapova za nordic walk; najam bicikla; večernja zabava i animacija; streličarstvo, mini golf, pikado, veliki šah, biciklističke ture.
  • Plaža: jedna od najljepših plaža na Opatijskoj rivijeri, plaža Sipar i u produžetku Sv.Ivan, preko kilometar duga bijela šljunčana plaža nudi mogućnost za raznovrsne sportove na vodi ili ronjenje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.