Dijeta 28. lipnja 2012.

'Kako sam stala u stare traperice'

Nikolinad_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nikolina se svakim danom osjeća lakšom, izvadila je staru odjeću iz ormara i uspjela obući traperice koje je odavno htjela pokloniti. Kroz program 'Mršavimo zajedno' naučila je unatoč brojnim poslovnim i obiteljskim obvezama svaki dan izdvojiti vrijeme samo za sebe, a to preporučuje i svim drugim ženama

Vježbanje uz osobne trenere podiže brzinu, kvalitetu i učinkovitost vježbanja i jako će mi nedostajati. Međutim, u protekla dva tjedna sam sebi dokazala, a to sam naučila od trenera, kako mogu vježbati i kod kuće. Naime, zbog bolesti djeteta bila sam primorana biti doma na bolovanju i dokazala sam si da sve mogu snagom volje

Zdravo - od jutra do mraka

Svako drugo jutro mi je rezervirano za trčanje te laganu šetnju, što traje oko 45 do 60 minuta, a s vremenom će mi to postati i svakodnevni običaj. Nakon trčanja slijedi brzinsko tuširanje i lagani doručak uz puno voća sa žitaricama (što prije nisam baš voljela), čašom neizostavnog zelenog čaja i kave te puno vode.

Time napunim želudac kako bih mogla izdržati naporan radni dan. Na brzinu spremim neku integralnu žitaricu za ručak zob, pir, proso u kombinaciji s povrćem i lanenim, maslinovim ili bučinim uljem te u torbu, bez obzira što nije sezona, ubacim i poveću jabuku. 

Nakon radnog dana čeka me priprava ručka (po meniju večere). Nastojim se držati propisanog iz Vitaminoteke pa to bude ili neko fino varivo bez zaprške i vrhnja, riba ili lagano bijelo meso uz obaveznu veliku porciju povrća. I opet zeleni čaj.

Ako me oko osam navečer uhvati glad, opet popijem zeleni čaj, ili sirutku, koja mi je sada izvrsna i to posebno kao hladan napitak za vrućina. Umjesto toga nekad 'čalabrcnem' 2-3 badema i prutiće mrkve i celera. Celer je izvrstan!

Sirovo je fino!

 

Osim krumpira, sve ostalo povrće je u sirovom obliku itekako fino!! Napravila sam jednom i zdravi snack od batata-mljac! Dakle, promjene u prehrani mi nisu teško pale.

Naprotiv, oduševljava me otkrivati nove recepte, primjerice pripremati zdrave slatkiše od smrvljenog voća i zobenih pahuljica. Imala sam itekakvih iskušenja i odoljela. Obitelji sam pekla palačinke i čokoladni kolač koji su srećom brzo potamanili, a ja nisam probala ni mrvicu. 

Ovisna o vježbanju

Što se tiče vježbanja, postajem polako i ovisna. Jako mi odgovara. Uz trčanje, svakim danom sve više i brže preskačem kod kuće i uže. Da mi je to prije netko rekao, počela bih se smijati.

A sada sam kada to radim smrtno ozbiljna. I doista sam se sama sa sobom dogovorila kako ću do kraja godine smršaviti još 10-15 kilograma i vratiti se na početnu težinu prije trudnoće koja je bila oko 70 kilograma.

'Mali korak za čovjeka, ali veliki za Nikolinu'

Ne želim se vratiti starim navikama i ponovno opustiti. Možda zvuči potrošeno, ali je doista istinito - "sve je u glavi". Svakim danom osjećam se lakšom, našla sam staru odjeću u ormaru i ušla u traperice koje sam već mislila pokloniti....eto, mali korak za čovječanstvo, al' velik za mene

Savjetujem svim ženama, majkama, 'kraljicama' - mislite i na sebe i ne dajte kilogramima da vas svladaju. A uz sve brige i poslove izvan i oko kućanstva, doista pronađite tih sat vremena samo za sebe. Vježbajte i bit ćete veselije i odmornije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.