Ljepota i relax Prirodno lijepa 07. kolovoza 2016.

Tvoja kosa na bazenu i plaži treba zaštitu od UV zračenja

Ljeto_Kosa
1/2
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljeto je vrijeme kada trebaš posebno njegovati svoju kosu. Vjetar, vrućina, sol i klor oslabljuju proteinsku strukturu tvoje kose, isušuju je i smanjuju joj elastičnost te se na taj način kosa brže lomi. Stoga pročitaj par savjeta kako zaštititi kosu pripravcima koje možeš sama pripremiti.

Ako želiš oblikovati frizuru i zaštititi kosu na ovim vrućinama onda slijedi upute i osiguraj da tvoja kosa ima ponovno zdravi sjaj.

Napravi sama svoju zaštitu

Ako želiš oblikovati frizuru pomiješaj bezuljne losione za tijelo koji imaju zaštitni faktor zajedno s uobičajenim regeneratorom za kosu u spreju. U omjeru pola - pola. Mješavinu nanesi dok je kosa još mokra i raščešljaj kako bi se bolje raspodijelilo pa oblikuj kosu.

Pazi koji češalj koristiš, preporučujem onaj s tupim vrhovima. Ako imaš suhu kosu nanesi više mješavine. Tvoja frizura biti će dobro oblikovana, a kosa zaštićena.

Zaštiti kosu od utjecaja klora

Za bazen ili plažu trebat ćeš dodatnu zaštitu. Klor i morska voda mogu štetno djelovati na tvoju kosu, pa bi trebala koristiti vodootporne proizvode. Ima mnogo dostupnih, ali možeš zaštititi kosu mješavinom visoko zaštitnog ulja (kao što je kantarionovo) s gustim regeneratorom.

Nakon miješanja nanesi ga na kosu, više na krajeve, raščešljaj kako bi se bolje raspodijelilo. Kombinacija ulja i regeneratora zaštititi će tvoju kosu od klora i morske vode, zadržati će vlagu kose i održavati je, sve u isto vrijeme. Ne zaboravi nanijeti svaki put nakon izlaska iz vode.

Poželjno je jednom tjedno za vrijeme ljetnih mjeseci kosu tretirati jakim regeneratorom

Recept za regenerator

Ako si raspoložena možeš i sama napraviti regenerator od prirodnih sastojaka:

Priprema:

U posudu stavi dva jaja, a zatim polovice ljuski jednog jajeta napuni maslinovim uljem i tu količinu dodaj jajima. Avokado očisti od kore, odstrani špicu i polovicu dodaj u posudu. Avokado ima teksturu paste pa ćeš ga lako pomiješati s ostatkom sastojaka.

Umasiraj mješavinu u kosu s prstima, ostavi tako 10 minuta da djeluje pa isperi. Ova maska sprječava pucanje vrhova.

Budi pažljiva prema svojoj kosi, slijedi moje savjete i ona će ti biti zahvalna.

Kako pravilno koristiti masku za kosu pročitaj na portalu Budi.IN

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.