Hrana 22. listopada 2012.

Paprike s bukovačama i rižom

Paprike630X420
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Paula Markovina poslala nam je svoj recept za paprike s bukovačama i rižom kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu jeseni'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav recept s jesenskim namirnicama i otkrij svoju zdravu jesensku tajnu

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni" potraži ovdje.

Sastojci:

  • 7 srednje velikih paprika u bojama - crvena, žuta i zelena
  • 20 dag feta sira
  • 30 dag gljiva - bukovača i vrganja
  • 1 šalica integralne riže (od 2 dl)
  • 4 češnja češnjaka
  • svježi peršin
  • sušeni vlasac
  • mljeveni papar šareni
  • maslinovo ulje
  • 1 kiselo vrhnje

Priprema:

  • Integralnu rižu opereš i staviš kuhati.
  • U međuvremenu pripremiš ostale sastojke.
  • Bukovače i vrganje očisti i nasjeckaj.
  • Operi i izdubi paprike, da budu spremne za punjenje.
  • Češnjak i peršin usitni.
  • Feta sir nasjeckaj na komadiće.
  • Na tavi zagrij maslinovo ulje, kratko zapržiti češnjak i peršin, dodati sjeckane gljive i pirjaj 5 minuta.
  • Ostaviti da se hladi.
  • Skuhanu rižu malo ohladiti. Ubaciti u nju pirjane gljive, sjeckani feta sir i vlasac.
  • Sve skupa izmješaj i tim nadjevom puni paprike.
  • Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva.
  • Punjene paprike posloi u posudu za pečenje i staviti da se peku 15 minuta.
  • Okreni ih na drugu stranu i peci još 15 minuta.
  • Gotove paprike serviraj prelivene kiselim vrhnjem.

Moja zdrava jesenska tajna je...

Paulina zdrava jesenska tajna je svakodnevna šetnja prirodom. '' U prirodu odlazim sa svojim psom, zajedno uživamo u šetnji i igri.''

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.