Hrana 29. studenoga 2012.

Recepti za vitalnost i dugovječnost

Snaga_Sirovogm_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sirova hrana je konačno i kod nas pronašla svoje mjesto visoko na ljestvici zdravih načina prehrane, a sve to uvelike zahvaljujući Leni i Darku Juriću koji su svoju ljubav prema sirovojelstvu pretvorili u kulinarsku čaroliju

Svoju umješnost u osmišljavanju neodoljivih sirovih jela odlučili su podijeliti s tobom u ovoj knjizi, a svojim te savjetima pozivaju da i sama isprobaš raznovrsne delicije pripremljene sa živom hranom čiji su pozitivni učinci na zdravlje i opće dobrostanje nadaleko poznati.

Magična predanost

Lena i Darko Jurić, tvorci koncepta art of raw, u svojoj prvoj kuharici - Snaga sirovog - govore o: načelima sirove prehrane, elementima drevnih medicinskih pristupa integriranim u filozofiju sirovog, kuhinjskim pomagalima i metodama pripreme sirove hrane, sedmodnevnom jelovniku za uravnoteženu prehranu, živoj hrani i njezinim svojstvima, te donose sedamdesetak specijaliteta koji će početnicima poslužiti kao dobar temelj, a one napredne nadahnuti na daljnje istraživanje. Ovaj spoj kuharice i teorije o sirovojelstvu namijenjen je svima koji žele probati nove okuse i žude za daškom svježine na tanjuru.

"Snaga sirovog, Lene i Darka Jurića, zapanjujuće je svjedočanstvo sve većeg zanimanja za cjelovitu sirovu prehranu te za ovo dvoje nadarenih chefova koji je promiču. Iako se možda do prije nekoliko godina sirova prehrana u Hrvatskoj smatrala avangardom, danas je nezaobilazan dio zdravih životnih stilova. Predanost Lene i Darka je magična, a vrijedni divljenja su njihovi kreativni napori da pokažu svijetu koje su koristi ove prekrasne kuhinje", o knjizi je rekao Matthew Kenney, vodeći svjetski green chef i jedan od desetorice najboljih američkih chefova prema časopisu Food & Wine.

Knjigu 'Snaga sirovog' osvojili su...

Tri najkreativnija komentara koja su osvojila knjigu 'Snaga sirovog' kriju se pod korisničkim imenima: DRAGOX, VKuSRCU i a92. Dobitnike ćemo o detaljima preuzimanja nagrade obavijestiti putem e-maila.

Više o knjizi pronađi na www.planetopija.hr

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar kitkat
      kitkat

      pozdrav svima :) tako ste me usrecili objavom da poklanjate knjigu "snaga sirovog" o kojoj stalno pricam obitelji i prijateljima i prva je na mojoj listi zelja vec mjesecima. zbog promjene nacina zivota sve vise uvodim sirovu prehranu (i moji doma piju sa mnom zelene shakeove) a zanima me jos toliko toga kao npr. spagete od tikvica, sirovi kruh itd.. to bi bilo prvi puta da nesto osvojim i to bas od zdrave krave (koju btw. promoviram na faksu jer sam prije godinu i pol stavila na fejs da je zdrava krava moj vodic kroz vitalnost i od tada me svi zezaju za to :D ) ne mogu knjigu nigdje naci online (Victoriu Boutenko sam pronasla i citam trenutno) i zato bi mi "snaga sirovog" bila najljepsi poklon za ovaj Bozic, zaista :).

    • Default avatar -
      LEONA8

      Činjenica je da živimo stresno,da jedemo nezdravu,kaloričnu hranu,vrijeme je da se nešto učini-za svoje zdravlje.Svi bi htjeli živjeti što duže,što kvalitetnije,što zdravije,ako ova kuharica to ne nudi,ne znam tko onda nudi.

    • Avatar idic
      idic

      Sve manje i manje mesa jedem,htijela bi u ovoj knjizi pronaći još veču inspiraciju za prelazak na sirivu i zdravu hranu.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.