Ljepota i relax 21. svibnja 2016.

Zamke pilinga i maski iz kućne radinosti

Piling-Okomita
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako si ne možeš priuštiti redovne tretmane kod kozmetičara, svoj ten možeš održavati čistim i blistavim i kućnom njegom. Međutim, donosimo ti neka nova saznanja o njezi kože pilinzima i maskama iz kućne radinosti

Oprezno s pilingom

Osnovno pravilo zdrave kože je njeno redovito čišćenje, a mnogi stručnjaci preporučuju da se jednom tjednom napravi i piling. Međutim, Jadranka Marković savjetnica za prirodnu kozmetiku kaže da piling i nije uvijek najbolje rješenje:

'Gledano s holističke strane njege kože, piling nije preporučljiv iz razloga što u potpunosti guli zaštitni sloj kože. Zaštitni, površinski sloj kože služi zaštiti dubljih slojeva kože od nečistoće, mikročestica, mikroorganizama, UV zračenja. Nakon pilinga na površini ostaje "mlađi" sloj kože koji je sjajniji i svježiji, ali i ranjiviji te se događa puno veća propusnost kože za čestice iz okoline. Također, konstantno guljenje kože nameće koži ubrzaniji tempo diobe stanica što ju kroz duži period dodatno iscrpljuje.

Mudriji način je korištenje kreme za čišćenje (Dr.Hauschka) koja sadrži mljeveni badem i utapkavanjem otvara pore i omogućuje disanje kože, a prilikom umivanja lagano uklanja odumrle stanice, ali samo one za koje je koža već napravila zamjenu, a ne cijeli zaštitni sloj.'

Upitna učinkovitost maski

Osim svakodnevne njege hidratantnim kremama, kožu lica je povremeno potrebno dodatno nahraniti hranljivim maskama. Pobornice prirodne njege zato često pribjegavaju i pravljenju maski od svježeg voća i povrća, ali Jadranka Marković objašnjava da su maske iz kućne radinosti više ritual za "gušt" nego što su učinkovite: 'Koža nije probavni organ, odnosno nema mehanizme za probavljanje hrane.

Veća se učinkovitost postiže konzumiranjem hrane, dakle iznutra. Dok je za lice bolje da se stavljaju maske od prirodnih, organskih sastojaka, ali obrađene tako da ih koža može maksimalno iskoristiti.'

Pročitaj kako spriječiti dehidraciju kože na portalu Budi.IN

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      njegatijela

      http://njegatijela.wix.com/zagreb

    • Default avatar -
      anicablue

      ma mogu tvrditi što god žele, na mom se licu vidi drastična razlika nakon što lice izmasiram zobenim listićima, ili 20 minuta držim jogurt na licu, ili umasiram i kratko ostavim med na licu. veći problem mi je to što su te metode tak packave... kad su mi se obrazi osuli sitnim prištićima, nijedna krema mi nije pomogla nego zobene.

    • Default avatar -
      Katjes55

      Užas. Prvo nam nešto uporno tvrde i onda nakon nekog vremena ni to ne valja, maži ovo, stavi ono, onda nemoj ovako, nemoj onako. Na kraju je najbolje umivanje čistom vodom dva puta dnevno.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.