Ljepota i relax 22. veljače 2013.

Ahat tjera lošu energiju i umor

Ahat
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kristali se nalaze u prirodi i upotrebljavaju se za liječenje, samoliječenje, meditaciju i balansiranje energetskih čakri. Ahat je osobito dobar za wellness jer pridonosi ravnoteži tijela, uma i duha i od davnih vremena se zbog tih svojih svojstava koristi kao amajlija. Budući da se može rezati na ploče ako ga staviš na organ u kojem osjećaš bolove djeluje kao analgetik

Dobar je za kožu, trbuh, probavne smetnje, jetru, slezenu i bubrege. Štiti tijelo od nepovoljnih utjecaja štetnih zračenja i radijacije. Poboljšava pamćenje i koncentraciju, pojačava životnu snagu. Ahat je i kamen koji može pridonijeti financijskom uspjehu.

Alkemija kristala

'Ako netko duže nosi kristal, može osjetiti njegovo kuckanje, jer je u kristalu, kristalna rešetka unutar koje postoji istosmjerna struja i ta struja stvara elektromagnetsko polje koje djeluje na ljude. Duga je povijest upotrebe kristala u svrhu zdravlja i ljepote, ljudi su intuitivno osjetili da u kristalu postoji nešto što djeluje na ljudski organizam, a kasnije su veliki umovi poput Paracelzusa, Francisa Bacona i Nikole Tesle proučavali kristale u svrhu znanosti', objasnila je Vesna Ivanović, kristaloterapeutkinja i autorica knjige "Život i alkemija kristala".

Ahat je kristal koji je vrlo raspostranjen jer spada u veliku skupinu kristala koji se zove silicijev dioksid odnosno kvarc. Vrlo je rasprostranjen i njihova nalazišta su svuda po svijetu, kvarca ima u raznim oblicima, a njegova posebno lijepa kristalizacija je ahat. Najveća nalazišta su u Argentini, Urugvaju, Brazilu ima ga i u Europi i nešto u Africi, a u Hrvatskoj je veliko nalazište ahata u Lepoglavi. Osim u tirkiznoj boji može biti i crn, siv, plav, bež, žut, crven i zelen. Budući da se može rezati na vrlo tanke i velike ploče upotrebljava se za dekoraciju prostora, različita energetska liječenja, dakle u kristaloterapiji te u industriji.

Može se stavljati na leđa i trbuh

'Ahat se u svrhu wellnessa može polagati na tijelo, primjerice na leđa za upijanja štetne energije, odnosno toksina koji se luče kroz kožu. Jedan moj klijent je na području trbuha gdje je imao tegobe konstantno nosio ahatnu ploču, čak se i tuširao s njom. Nakon nekog vremena ona je jednostavno pukla što znači da se bila zasitila negativnim energijama iz tijela. Sve kristale treba redovito čistiti kako bi se ispraznili od energija koje su izvukli iz okoline ili iz samoga tijela. Čiste se pranjem pod mlazom mlake vode ili se namaču u soli, jer sol je sama kristal koja na sebe navlači energiju iz kristala i balansira je', objasnila je Vesna Ivanović.

Ahat umjesto analgetika

Svojstva kristala i njihovu uporabu ozbiljno je proučavala sv. Hildegard iz Bingena još u 12. stoljeću, koja je skupljala i prevodila literaturu o kristalima s arapskog i aramejskog jezika. Budući da se bavila i ljekovitim travama, kombinirala je bilje i kristale za liječenje. Pisala je o ahatu koji se aplicira na golo tijelo bez ičega ili se namače ili čak kuha u određenim kiselinama i mlijeku, jer kvarc pulsira energiju koja djeluje blagotvorno na ljudski organizam. Upotreba kristala posljednje dvije tisuće godina bila je sasvim uobičajena, osim u periodu progona vještica kad se većina sličnih postupanja dovodila u vezu s magijom. Vesna Ivanović kaže da ona najčešće preporučuje apliciranje ahata na bolno mjesto.

Kod menstrualnih bolova ahatnu ploču treba malo zagrijati i staviti na trbuh, isti postupak je i kod želučanih tegoba. Ako imaš neku upalu onda ahatnu ploču treba ohladiti i staviti na mjesto upale. Kad se ploča zagrije treba je ponovno ohladiti da bi djelovala.

'Ahat ima svojstva, zagrijavanja, pulsiranja i svjetlosnih efekata. U današnjoj kristaloterapiji ahat je vrlo rasprostranjen u wellness tretmanima, osobito za  kromo terapiju (terapiju bojom). Kroz ahat određene boje pušta se svjetlost koja djeluje na centre u mozgu što rezultira smirenošću', objasnila je Vesna Ivanović.

Za balansiranje čakri

'Ahat dolazi u više boja i izvrstan je za balansiranje čakri. Svakoj čakri pripada određena boja i boju ahata treba prilagoditi boji čakre koju trebaš uravnotežiti. Primjerice za uravnoteženje srčane čakre na to područje treba prisloniti ružičasti ili zeleni ahat jer su to boje srčane čakre', otkrila je Vesna Ivanović.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Neomi
      Neomi

      Voljela bi imat od ahat kristala ogrlicu.. al ne znam dali je mi neće štetno utjecati na mene nakon dužeg nošenja? I dali znate gdje bi mogla kupiti??

    • Default avatar -
      zeljka1512

      Zanimljivo!! Sad još samo trebamo saznati gdje se može nabaviti i cijenu? Nadam se da je prihvatljiva!

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.