Eko 17. travnja 2013.

Zelena recenzija: sok od pšenične trave

Balance-R
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Početak proljeća potaknuo nas je da testiramo novi proizvod na našem tržištu: Dr. Steinberger prirodni napitak od pšenične trave koji je popularan i među hollywoodskim ljepoticama, a njegova zagovornica je glumica Gwyneth Parltrow. Osim proljetne detoksikacije, koja nam je svima potrebna nakon duge i zahtjevne zime, za ovaj se sok vjeruje kako vraća balans i čuva organizam od stresa

Kako se uzima?

Sok od mlade pšenične trave s algom spirulinom i ekstraktom zelenog čaja dolazi u boci od 750 ml i posjeduje eko certifikat (sok ne sadrži konzervanse, umjetne arome niti bojila). Pšenična trava se uz ječmenu smatra prirodnom namirnicom s najvišom alkalnom (lužnatom) vrijednošću, a poznato je kako lužina uravnotežuje kiseline koja nastaju u tijelu uslijed loše prehrane ili stresa. Upravo je klorofil u pšeničnoj travi zaslužan za neutralizaciju toksina u tijelu i čišćenje krvi.

Doza u jednoj boci dovoljna je za tjedan dana konzumacije, jer je preporučena dnevna količina samo 100 ml napitka prije doručka. Prosječna hranjiva vrijednost na 100 ml napitka ima energetsku vrijednost od 168 kj i sadrži 40 kalorija.

Okus i učinci

Iako mutno zelena boja ovog soka na prvi pogled možda neće izgledati primamljivo, okus te neće ostaviti ravnodušnim. Napitak ima miris svježe trave, a kada smo ga prvi put degustirali, osjećaj je bio jako intenzivan ''kao da piješ livadu''. Pomislili smo ''ovo mora biti 100 posto prirodno'', jer tako intenzivan izvorni okus se ne može baš tako lako umjetno stvoriti. U okusu prevladava kombinacija pšenične trave i slatke jabuke, a nakon ispijanja na nepcu kao da ostaje nota zelenog čaja.

Ovaj zeleni napitak vodi tijelo u balans, pa se već sat vremena nakon ispijanja javlja osjećaj opuštenosti, a tijekom radnog dana primjećuje se veća otpornost na stres i izdržljivost organizma. Umor je već prvi dan testiranja bio značajno manji nego uobičajno, a treći dan se pojavio osjećaj balansa u tijelu i umu, sličan osjećaj koji se javlja nakon vježbanja joge.

Kako djeluje na probavu?

Probava je ubrzana, a stolica normalna, pa se pripremi na češće odlaske u toalet, ali većih probavnih smetnji nema, a nakon pet dana korištenja probava postaje uobičajena, kao i prije testiranja. Sve u svemu, ovaj sok je pravo otkriće i idealan izbor za detoksikaciju i vraćanje ravnoteže u život nakon duge i iscrpljujuće zime.


Dodatne informacije:

  • Boja: zelena
  • Miris: miris svježe trave i proljetne livade
  • Okus: mix slatke jabuke i pšenične trave
  • Kako i kada piti: uzeti 100 ml soka prije doručka
  • Zašto probati: ako želiš detoksicirati organizam, smanjiti proljetni umor i dovesti tijelo u balans ovo je dobar izbor za tebe
  • Zeleni plus: potpuno je prirodan i ekološki čist proizvod
  • Preporuka: nakon otvaranja boce, drži je u hladnjaku jer je ohlađeni napitak posebno iskustvo za nepce
  • Gdje kupiti: u bio&bio trgovinama i ljekarnama

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      kiara9

      želim probati već neko vrijeme.. :)

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.