Zdravlje 22. kolovoza 2013.

Spriječi bakterijske vaginalne infekcije

Gy-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dugo toplo ljeto je fraza koju svi rado čujemo. To znači dugu sezonu kupanja, sunčanja i drugih ljetnih radosti. Ali, za neke i − nevolja. Naime, ljeto je razdoblje kad se povećava broj raznih infekcija pa tako i vaginalnih, čemu najviše pridonose sati i sati provedeni u mokrom kupaćem kostimu, koji je pravi raj za razvoj brojnih mikroorganizama

Važnost prevencije i opće higijene

Toaleti, plaže, bazeni, teretane, mjesta koja dnevno posjećuju stotine ljudi, pravi su rasadnik raznih neželjenih pojava poput bakterija, virusa, gljivičnih bolesti pa čak i spolnih bolesti, kojima pogoduju upravo vlaga i toplina.  Fiziološka vaginalna bakterijska flora u ženinoj rodnici spremna je za njezinu zaštitu bez obzira na godišnje doba pa tako i na vanjsku temperaturu, vlagu i sve ostalo što ide uz ljeto. Međutim, stručnjaci smatraju da su učestalije infekcije rezultat promjene ponašanja u tom razdoblju – prije svega pojačane spolne aktivnosti, nepravilne upotrebe tampona te pretjerano izlaganje vlazi.  Upravo zbog brojnih opasnosti koje vrebaju, stručnjaci upozoravaju da treba još više voditi računa o osobnoj higijeni.

Osobna higijena temelj je očuvanja zdravlja, osobito ljeti kad su sve aktivnosti pojačane. Treba spomenuti naporna i duga putovanja, već spomenute pojačane spolne aktivnosti i učestalije mijenjanje partnera. Prema tome, prevencija i opća higijena imaju veliki značaj za otklanjanje mogućih rizika, a simptomi svima omraženih infekcija poprilično su nekarakteristični i mogu se različito manifestirati. Najčešće je riječ o pojačanom iscjetku, zatim svrbežu, peckanju, a relativno često pojavljuje se i neugodan miris. Prisutne su i smetnje prilikom spolnog odnosa te uroinfekcije. Preventiva je, kako ističu stručnjaci, najučinkovitija zaštita u borbi protiv brojnih vaginalnih infekcija.

Umanjuje mogućnost nastanka infekcije

Bioclin Multi-Gyn proizvodi nude prirodnu i učinkovitu opciju za smanjuje mogućnost nastanka infekcija na bazi jedinstvenog patentiranog 2QR kompleksa izoliranog iz biljke Aloa Barbadensis Miller. Multi-Gyn Actigel ima višestruki učinak - svojim kiselim svojstvima (pH 4,1) regulira i optimizira vaginalni pH te pomaže rast zdrave vaginalne flore i umanjuje mogućnost nastanka infekcije kandidom, dok patentirani 2QR kompleks, prvi prirodni inhibitor vezivanja patogena za tkivo, prevenira nastanak bakterijske infekcije. Korekcijom pH se postiže zaštita od rasta patogena i stvara zdrava vaginalna sredina čime se preveniraju infekcije i drugi neugodni simptomi.

Multi-Gyn Actigel koristi:

  • za vrijeme bakterijske infekcije dva puta dnevno tijekom pet dana*
  • za prevenciju neželjenih nelagodnosti, mirisa i s time povezanih simptoma jednom dnevno svaka 3 dana*
  • kod vaginalnih smetnji (peckanje, nadraženost, osjetljivost, crvenilo i bol) jednom dnevno dok simptomi ne nestanu*

* u rodnicu nanijeti malu količinu Multi-Gyn Actigela uz pomoć vaginalnog aplikatora

Dostupan u svim boljim ljekarnama. Molimo pažljivo pročitati uputu. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitati svog liječnika ili ljekarnika.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.