Zdravlje 27. kolovoza 2013.

Dvadesete - vrijeme za pregled dojki

Eljuga-Usp
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Znaš li da bi sve žene iza napunjene 20. godine života trebale ići na pregled dojke kako bi stvorile naviku redovnih pregleda? Razgovarali smo s mr. sc. Ljerkom Eljugom, dr. med., specijalisticom onkologije i radioterapije koja nam je objasnila važnost prevencije tumora redovitim kontrolama i pregledima

Stručno znanje i iskustvo

Poliklinika za ginekologiju i bolesti dojki 'Eljuga' uspješno skrbi o ženskom zdravlju već 19 godina. Poliklinika je osnovana s ciljem, kako naglašava njena ravnateljica dr. Ljerka Eljuga, da se na jednome mjestu objedini stručno znanje i iskustvo te da se uz najsuvremeniju opremu pruži ženama mogućnost da bez dugog čekanja, u ugodnom ambijentu mogu obaviti brzo i kvalitetno, cjelovit ginekološki pregled i pregled dojki.

Od osnutka, Poliklinika 'Eljuga' je rasla i proširivala svoje djelatnosti tako da zadnjih 15 godina uspješno provodi kirurške i rekonstrukcijske zahvate na dojci, ali isto tako i zahvate iz područja estetske i vaskularne kirurgije. Po mišljenju mnogih Poliklinika 'Eljuga' zbog vrhunskih stručnjaka i suradnika s dugogodišnjim iskustvom i sveobuhvatnog pristupa u dijagnostici i kirurškom liječenju bolesti dojki te u ginekologiji i praćenju trudnoća, spada među referalne centre u našoj zemlji.

Moral i etičnost na prvom mjestu

Poliklinika posjeduje zahtjevni ISO 9001:2008 certifikat kvalitete, a njeni djelatnici redovito aktivno sudjeluju na domaćim i međunarodnim kongresima i poslijediplomskim tečajevima s ciljem primjene suvremenih stručnih i znanstvenih spoznaja u svakodnevnom radu. Pored visoke stručne razine koju posjeduje ova ustanova, dr. Eljuga naglašava da je isto tako važna ljudska dimenzija moralnog i etičnog odnosa prema svakom pacijentu o kojem skrbe.

Poliklinika 'Eljuga', ističe dr. Eljuga, uvijek je bila koliko je to bilo moguće i socijalno osjetljiva, posebice prema najugroženijim skupinama društva. Upravo zbog krize koja nije mimoišla niti našu zemlju, Poliklinika 'Eljuga' daje bonus u iznosu od 100 kuna za ginekološki pregled s Papa testom i ultrazvukom u ginekološkoj ordinaciji dr. Nataše Mihelčić Labure koji će trajati do kraja godine. Isto tako sve pacijentice u ambulanti za bolesti dojke kod dr. Ilone Sušac i dr. Sunčane Žuteković imaju bonus za pregled i ultrazvuk dojki u iznosu od 100 kuna koji će također trajati do kraja godine.

''Prateći situaciju na tržištu, recesiju i ekonomsko stanje u državi potaklo nas je da ženama približimo preglede koje si ne mogu priuštiti. Najviše me dirnu priče pacijentica koje mi dođu nakon nekoliko godina i kažu da nisu mogle doći ranije jer nisu imale novaca za pregled, a u tom razdoblju mogao se stvoriti npr. karcinom. Vjerujemo da na ovaj način možemo potaknuti i one koji zbog možda teže financijske situacije odgađaju pregled, a on može uistinu spasiti život'', kaže dr. Eljuga.

Prevencija je najvažnija

''Već nekoliko godina u listopadu, mjesecu borbe protiv raka dojke, našim pacijenticama dajemo 50 posto popusta na mamografski pregled pa već i pacijentice čekaju listopad i tada se naručuju na svoje redovne mamografske preglede'', rekla je dr. Eljuga.

Dr. Eljuga naglašava kako je prevencija najvažnija, ali ne samo sekundarna kao što su pregledi i kontrole, nego i primarna koja podrazumijeva pravilnu prehranu, tjelovježbu i zdrav način života. Rizičnije skupine žena, one koje su imale rak dojke u obitelji ili koje su prije imale neku benignu tvorevinu, trebale bi češće ići na preglede i kontrole. Dotorica kaže da bi sve žene iza napunjene 20. godine života također trebale početi ići na preglede kako bi im se stvorila navika redovnih pregleda u kasnijim godinama.

Poliklinika 'Eljuga' će kod svih svojih djelatnika od 1. rujna pa do kraja ove godine omogućiti značajan popust od 50 posto za kliničke preglede s ultrazvukom (pregled dojki i ginekološki pregled)  na sve kliničke preglede studenticama, umirovljenicama, ženama na Zavodu za zapošljavanje kao i državljankama svih zemalja nastalih na području bivše države. Prilikom plaćanja usluge u Poliklinici potrebno je jedino predočiti dokaz o statusu (index, odrezak o primljenoj mirovini, potvrda o prijavi na Zavodu za zapošljavanje i putovnica).

O svemu se možeš informirati na poliklinika-eljuga.hr ili na tel: 01 2421- 281, Poliklinika Eljuga, Bukovačka 121, Zagreb.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar lena87
      lena87

      Potaknu me vaš članak i već sljedeću kontrolu odlazim na pregled.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.