Ljepota i relax 12. ožujka 2014.

Upoznaj svoje energetsko tijelo

Petrau
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sjećaš li se osjećaja leptirića u trbuhu, grča u želucu, knedle u grlu? Ili kad bi najradije iskočila iz vlastite kože? Možda te nekad guši u prsima ili pritišće u grudima? Bole li te ponekad glava, ramena, vrat, donji dio leđa? Jesi li često prehlađena? Imaš li bolne menstruacije, ciste na jajnicima, upale mjehura ili candidu? Vrijeme je da upoznaš poruke koje ti šalje tijelo

Kolumnistica Petra Brzović te poziva da upoznaš svoje tijelo i poruke koje ti ono šalje te da sudjeluješ na radionici ''Moć čakri'' u hotelu Milenij u Opatiji

Što su čakre?

Znanstveno je dokazano da se ljudski organizam ne sastoji samo od fizičkog tijela nego da smo stvoreni i od energetskih polja. Svako živo biće ima energetsko polje koje koegzistira s fizičkom strukturom. Energetsko polje povezano je s našim zdravljem i blagostanjem. Čakre su dio anatomije ljudskog tijela. Čovjekovo energetsko tijelo ima sedam glavnih energetskih centara, vrtloga kroz koje prolaze energetski tokovi. Osim sedam glavnih čakri, postoje manje čakre u području dlanova, stopala, koljena, vrhovima prstiju i ramena, a po nekim tradicijama ima ih i stotinjak.

Svaka je čakra kroz endokrini sustav povezana s jednim dijelom fizičkog tijela. Iako svaka djeluje na svoj način, one su važan dio cjeline te je stoga za našu energetsku i psiho-fizičku ravnotežu vrlo važno da su sve čakre uravnotežene i funkcionalne te da kroz njih energija slobodno teče. Pravilan protok energije kroz čakre stvara i održava zdravlje na svim razinama bića. Bolest može biti uzrokovana neuravnoteženim protokom ili zaustavljanjem protoka energije kroz energetski sustav ili neki njegov dio. 

Mnoge bolesti počinju u energetskom polju

Većina bolesti počinje u energetskom polju, a tada se, kroz vrijeme i životne navike prenose na fizičku razinu (tijelo) gdje se manifestiraju kao bolest. Mnogo puta je izvor ili početni uzrok tih procesa povezan sa psihološkom ili fizičkom traumom ili njihovom kombinacijom. Naše misli, potisnute emocije i uvjerenja kreiraju naša iskustva te mogu dovesti do neuravnoteženog protoka energije u energetskom polju a kasnije i bolesti. Bolest se pojavljuje kad nam naše tijelo pokušava reći da nešto nije u redu. Uzrok bolesti trebamo tražiti duboko u sebi, pokušati doći do misli, emocija i uvjerenja koja su dovela do disbalansa, a time i bolesti.

Ako želiš bolje upoznati svoje tijelo i poruke koje ti ono šalje pridruži nam se ovaj vikend na radionici ''Moć čakri'' u hotelu Milenij u Opatiji. Kroz predavanje, jogu, energetske vježbe i vizualizaciju osnažit ćeš i upoznati svoje energetsko tijelo. Radionica traje tri sata i možeš odabrati želiš li sudjelovati u subotu ili nedjelju. U popodnevnim satima na raspolaganju sam ti za individualne konzultacije. Dođi, upoznaj energetsku anatomiju i čakre. Nauči kako i zašto nastaje bolest. Spoznaj kako da pomogneš svom tijelu da stekne ravnotežu i zdravlje. Nauči prepoznati negativne mentalne obrasce koji slabe tvoje tijelo. Počni živjeti život kakav uistinu želiš.

Više o radionicama Petre Brzović doznaj ovdje.

Kako uravnotežiti čakre, saznaj ovdje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      VjevericaMM

      Sudjelovala sam na Petrinim radionicama - odlične su i preporučam ih svima koji žele promijenite neke stvari u sebi, oko sebe ili jednostavno bolje upoznati svoje pravo ja. Naučene tehnike stvarno djeluju i mijenjaju život(e) na bolje!

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.