Hrana 02. svibnja 2014.

Napravi svoj pekmez uz Multicooker

Jamduplo
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Philips Multicooker jedinstven je uređaj ovog tipa na hrvatskom tržištu. 'Od džema do sarme' slogan je koji ga najbolje opisuje. Uz Philips Multicooker možeš pripremati svoja najdraža jela, kuhana, duboko pržena, pečena, pripremana na pari ili pirjana. Sve što trebaš napraviti je ubaciti sastojke, namjestiti prikladnu opciju kuhanja i vrijeme te ostaviti Multicooker da napravi svoj posao

Philips Multicooker jedinstveni je uređaj ovog tipa na hrvatskom tržištu. Ovaj prijenosni i multipraktični uređaj možeš smjestiti gdje god poželiš i pripremiti jelo koje želiš, Od džema do sarme, slogan je koji ga najbolje opisuje.

Napravi sama marmeladu od jagode uz novi Philips Multicooker

Sezona bobičastog voća samo što nije krenula. Kako najbolje i najjednostavnije napraviti ukusnu marmeladu od bobičastog voća saznaj uz Sanju Štrbac s bloga Domaćica. Philips Multicooker zahvaljujući 3D tehnologiji zagrijavanja ravnomjerno širi toplinu u loncu pa nema potrebe za neprestanim miješanjem. Dok posuda debljine 2 mm jednoliko raspoređuje toplinu i sprječava da ti jelo zagori. Stoga, probaj napraviti sama svoj džem od bilo koje vrste voća.

"U njemu sam pronašla novog pomagača koji će tvoje brze i fine recepte učiniti još bržim. Štedi tvoje vrijeme i vrijeme upotrebe ostalih kućanskih aparata, a njegova praktičnost me posebno očarala. Uz Philips Multicookerovu opciju Jam možeš skuhati pekmez, marmeladu i džem tako da svega par puta promiješaš voće. Koje god voće koristila ono će zadržati sve svoje mirise i svu ljepotu okusa, jer ipak, priroda je u najmanjem najveća", rekla je Sanja Štrbac, blog Domaćica.

Recept za marmeladu od jagoda

Sastojci:

  • 500 g jagoda
  • 250 g šećera
  • 1 žličica vanil šećera
  • 1 jabuka
  • 1 naranča
  • sok 1 limuna

Priprema: operi jagode i stavite ih u lonac od Philips Multicookera. Oguli jabuku i sitno je naribaj u jagode. Oguli i nasjeckaj naranču, te je dodaj ostalom voću u lonac. Voću dodaj šećer i vanila šećer. Ostavi da odstoji jedan sat. Lonac premjesti u Multicooker, voću dodaj sok jednog limuna i zatvori poklopac uređaja. Pritisni tipku menu i odaberite program jam. Pritisni tipku cooking time i postavi na 01:30 h. Nakon 30 minuta otvori poklopac, promiješaj i provjeri gustoću. Dalje više ne trebaš zatvarati poklopac, kuhaj s otvorenim poklopcem sve do željene gustoće, otprilike još 10 minuta. Voće usitni u blenderu i stavi u staklenke. Staklenke polako puni kako staklenka ne bi pukla. Zatvori staklenke i okreni ih naopako, ostavi ih da tako odstoje bar 5 minuta kako bi se hermetički zatvorile.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.