Dijeta 15. svibnja 2016.

Top 5 napitaka za zdravo mršavljenje

Sokovi-Uspravna
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako si odlučila izgubiti nekoliko kilograma onda znaš da je najbolji način kombinacija tjelovježbe i uravnotežene dijete. Ali postoje i napitci koji potiču brže sagorijevanje masnih zaliha i tako pomažu da prije dođeš do željene linije. Ovo je pet najučinkovitijih napitaka pomoću kojih možeš gubiti kilograme na zdrav i učinkovit način, bez upotrebe tableta i drugih dodataka prehrani

Korjenasto povrće i citrusno voće za detoksikaciju

Detoksikacijski sok je zasigurno jedan od najboljih saveznika u borbi protiv suvišnih kilograma. Možeš ga jednostavno pripremiti u svojoj kuhinji, bilo da se odlučiš samo za voćni ili kombinaciju voća i povrća. Citrusno voće je poznato po tome što ima snažan detoksikacijski učinak i pomoću njega se možeš riješiti toksina koji su se mjesecima nakupljali u tijelu. Korjenasto povrće bogato vlaknima poput đumbira, mrkve ili jabuka također se preporučuje za detoksikacijske sokove. Poznato je da pomažu nesmetanom funkcioniranju probavnog trakta, a da se i ne spominju dobrobiti antioksidacijskih učinaka koje imaju za tijelo. Antioksidansi štite organizam od štetnih učinaka slobodnih radikala. Već će i samo jedna čaša tjedno ovakvog napitka imati značajan utjecaj na zdravlje tvog organizma. Ovakav sok ima dvostruki učinak - pomaže tijelu da se riješi otrova, kemikalija i ostalih štetnih tvari te da se na najbrži i najprirodniji način riješiš suvišnih kilograma. Svi oni koji žele izgubiti kilograme i ostati pri tome zdravi trebaju jednu do dvije detoksikacijske kure godišnje.

Doznaj više o nutritivnim vrijednostima korjenastog povrća i citrusnog voća.

Sok od povrća 

Povrtni sokovi ti mogu dugoročno pomoći u mršavljenju. Najbolji povrtni sok za mršavljenje je onaj od zelenog povrća kao što su kupus, špinat, blitva, brokula. Činjenica je da su oni najmoćnije oružje u borbi protiv debljine i toksina bez obzira koristiš li same ili u kombinaciji s voćem. Druga dobrobit od povrtnih sokova je što djeluju na uravnoteženje hormona. Lisnato povrće je bogato fitonutrijentima koji reduciraju tjelesnu masnoću, upalne bolesti, kontroliraju razinu šećera u krvi i ubrzavaju metabolizam te  općenito djeluju detoksikacijski.

Dodatne informacije o prednostima lisnatog povrća potraži ovdje.

Zeleni čaj

Zeleni čaj se koristi već stoljećima radi brojnih prednosti koje ima, a pomoć kod gubitka težine je samo jedna od njegovih blagodati. Ako nisi na dijeti i samo piješ zeleni čaj on ti može pomoći da izgubiš kilogram, dva, ali ako ga kombiniraš s dijetom i vježbanjem može ti biti od velike pomoći na putu do vitkosti. Ako ne voliš redovito vježbati, šalica zelenog čaja dnevno osigurat će ti potrebne antioksidanse i pomoći u gubitku masnih naslaga tako što će ti ubrzati metabolizam. Zeleni čaj pomaže u mršavljenju i tako što diže nivo ukupne energije i smanjuje apetit. Osim povoljnih učinaka na gubitak kilograma zeleni čaj pomaže kod opuštanja.

Pročitaj što nutricionistica doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender kaže o učincima zelenog čaja na mršavljenje.

Voćni sok od brusnice i kruške

Voćni sokovi su ukusni, jednostavni za pripremu i bogati nutrijentima, vitaminima i mineralima. Velik je izbor voća koje možeš odabrati, a kruška i brusnica su među boljim izborima jer sadrže visoke količine vitamina C. Ne samo da će ti sok od brusnice i kruške pomoći da smršaviš tako da će ti ubrzati metabolizam, jer ne zaboravi da je tvoje tijelo prirodni stroj za potrošnju kalorija, nego će tvom tijelu osigurati i dovoljnu količinu vitamina i proteina koji su ti to potrebni. Poznato je i da je brusnica izvrsna za prevenciju infekcija urogenitalnog trakta, poput E-coli. Kruška sadrži magnezij, kalij, fosfor i izvrsna je za održavanje zdravog životnog stila. Također je bogata vitaminom C i kalcijem koji je važan za zdravlje i čvrstoću kostiju.

Doznaj više o blagotvornim učincima kruške.

Crna kava

Iako često osporavana crna kava ima niz zdravstvenih dobrobiti, sadrži antioksidanse koje djeluju protiv slobodnih radikala i tako smanjuje rizik od nastanka određenih vrsta raka. Također može smanjiti i rizik od dijabetesa. Istovremeno kofein je dobar za ubrzavanje metabolizma čime se ubrzava potrošnja kalorija. Ali, ako odlučiš koristiti kavu za mršavljenje, onda je trebaš konzumirati bez dodatka mlijeka i šećera.

Pročitaj što nutricionistica doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender kaže o učincima zelene kave na mršavljenje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar kristinka68
      kristinka68

      Odličan članak!Hvala Redakciji Zdrave Krave! Često popijem čašu vode sa sokom limuna i to mi je tako osvježavajuće.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.