Hrana 04. srpnja 2014.

Dobitnici sokova za jačanje imuniteta!

Biotta_Aronia_Acerola_01
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Novi Biotta sok od aronije i acerole je, kao i svi drugi Biotta sokovi iz linije Drago zdravlje, potpuno prirodan i izvrsnog, pitkog okusa. U našem nagradnom natječaju koji je trajao od 4. do 9. srpnja do 11 sati mogli ste osvojiti jedan od tri paketa s Biotta sokom i Strathom. Sudionici su trebali napisati kako svome tijelu osiguravaju dovoljnu količinu vitamina C. Najbolje komentare smo nagradili, a imena dobitnika pročitaj u članku

Dobitnici

Dobitnici paketa s Biotta sokom i Strathom su: nescho, magdek i pupanena. Dobitnike ćemo kontaktirati putem e-maila oko načina preuzimanja nagrade.

Pravila nagradnog natječaja pročitaj ovdje.

Svježi sok aronije s pulpom acerole, ekstraktom čaja i sirupom agave izvrsnog je okusa, a uz to je prirodni izvor vitamina C za cijelu obitelj. Novi Biotta sok od aronije i acerole je, kao i svi drugi Biotta sokovi iz linije Drago zdravlje, potpuno prirodan i izvrsnog, pitkog okusa. U jednoj boci sadržan je sok 240 grama svježih plodova aronije, pulpa acerole, ekstrakt čaja i sirup agave. Biotta Aronia-Acerola ne sadrži konzervanse, arome niti umjetna bojila. Oko trećine aronija bobica sadržanih u novom soku dolazi od dugogodišnjeg Biottinog partnera iz Thurgaua.

Za imunitet najbolji je vitamin C iz prirodnih izvora

Obogaćen ekstraktom čaja i sirupom agave, ovaj sok je izuzetno ukusan i osvježavajuć, nimalo trpak. Sadrži i pulpu acerole, bogat izvor prirodnog vitamina C koji štiti stanice od oksidativnog stresa. Novi Biotta sok Aronija-acerola, razvijen je u suradnji s liječnicima i nutricionistima kako bi cijeloj obitelji osigurao opskrbu vitaminom C. Već jedna čaša (250 ml) Biotta Aronia-Acerola soka zadovoljava dnevne potrebe vitamina C kod odrasle osobe. Biotta podupire uravnotežen način prehrane i zdrav način života. Preporučena maloprodajna cijena 55,00 kuna, a sok je od sredine lipnja dostupan i u dm prodavaonicama.

Nenad Bratković, dipl.ing., mag. nutr., univ.mag.pharm. objasnio je da je jak i snažan imunitet nezamisliv bez vitamina C, kojeg je proslavio Linus Pauling, uzimajući ga svakodnevno u visokim dozam: "Ono što se tada nije znalo, a danas znamo, da vitamin C bolje djeluje na imunološki sustav, ukoliko se uzima udruženo, s flavonoidima, skupinom spojeva s kojima obiluje aronija. Isto tako, vitamin C nije posve preporučljivo uzimati iz sintetskih oblika, već iz prirodnih, a upravo je acerola, trešnja s Antila, jedna od najboljih prirodnih izvora ovog vitamina. Udruženo zajedno, flavonoidi i vitamin C djeluju sinergistički. Za specifične flavonoide aronije, pokazano je u eksperimentalnim studijama kako djeluju vrlo blagotvorno na zdravlje, moguće su oruđe u sprečavanju nastanka nekih bolesti."

Acerola povećava razinu željeza u krvi

"Anemija željeza stanje je organizma koje rezultira mnogim objektivnim smetanja, a prije svega narušenom razinom energije, zadihanošću te čak i opasnim posljedicama ukoliko se ne liječi", rekao je Nenad Bratković i dodao: "Uz željezo se u crvenim krvnim stanicama veže kisik, koji život znači. Pazeći na prehranu kod anemije, nerijetko se samo vodi račun o unosu namirnica bogatih željezom, pri čemu se zapostavlja činjenicu da je za iskorištenju željeza neophodan i vitamin C. Acerola, prirodno bogata vitaminom C, pomoću flavonoida iz aronije, pomoći će u poboljšanju krvne slike, i prehrambenoj strategiji povećanje razina željeza u krvi."

Dobar i za djecu

Svima je cilj živjeti dulje i kvalitetnije, ali i izgledati lijepo i mladoliko. Kvaliteta života i brzina starenja najbolje se prepoznaju po koži, odnosno starenju kože, gdje ponajviše pratimo koliko je koža sačuvala ili izgubila elastičnost. "Vitamin C neophodan je za stvaranje kolagena kože koji joj daje elastičnost, a flavonoidi su poznate skupine spojeva iz bobičastog voća koji služe kao 'hvatači' slobodnih radikala. Pretjerana aktivnost slobodnih radikala uzrokuje naglo starenje kože te mnoge degenerativne promjene. Aronija i acerola zajedničkim snagama omogućavaju antioksidativnu podršku očuvanju zdravlja kože", objasnio je Nenad Bratković i dodao kako vitamini mogu pozitivno utjecati i na zdravlje djece:

"Danas pouzdano znamo kako prehrana bitno utječe na neurološke i kognitivne sposobnosti ljudi, a naročito djece. Poremećaji disleksije i dispraksije te ADHD (poremećaj hiperaktivnosti i nedostatka pažnje) sve su češći u predškolskoj i školskoj dječjoj populaciji, što znatno otežava život i samoj djeci u njihovom uspjehu u školi i napredovanju u životu, ali i roditeljima i učiteljima. S jedne strane kao uzročnik tih poremećaja, nemogućnosti koncentracije i slabijeg uspjeha u školi može biti prehrana prebogata jednostavnim šećerima te nedostatna kvalitetnim omega-3 masnim kiselinama. Primjer toga je čuvena Oxford-Durham studija upravo je pokazala kako kvalitetna i ciljana nadopuna prehrani uz poboljšanje prehrane može biti značajan čimbenik poboljšanja uspjeha djece u školi i njihove socijalizacije."

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      nadijacico

      Uz malo znanja, volje i savjeta Zdrave krave nije se teško hraniti zdravo, ali treba dosta mašte i vremena kako svojim ukućanima servirati uvijek ono što vole i žele jesti a da bude i zdravo , puno C vitamina. Trenutno jedem svako jutro naribanu sirovu mrkvu sa limunovim sokom i super je.

    • Default avatar -
      damac

      Prirodno sam anemična, ali mislim da se moj organizam naviknuo na to. Savršeno nas dva funkcioniramo. A kako bi ga ujutro potaknula na to, dam mu šumeći vitamin C rastopljen u 2 dcl mlake vode ( to mi je ostalo iz razdoblja kad sam pila željezo na prazan želudac).

    • Default avatar -
      natertua

      Crveno svjetlo u vidu herpesa na usni, znak je da mi je imunitet značajno pao i da pod hitno treba nešto poduzeti da ojača. A onda počinjem sa pojačanim unosom svježeg voća i povrća (favoriti su mi bobičasto voće i zelje (pogotovo kiselo), prirodnih sokova, pripravaka za jačanje imuniteta i sl...I začas sve opet bude po starom.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.