Ljepota i relax 05. rujna 2014.

Zrno rudrakše usrećuje i umiruje

Rukee
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zrno rudrakše emitira elektromagnetsko zračenje koje ima snažno pozitivno djelovanje na tijelo, um i duh nosioca. Ono balansira energiju, smiruje um i budi osjećaj sreće i zadovoljstva. Rudrakša se može kombinirati s dragim i poludragim kamenjem jer se oni međusobno podržavaju i povećavaju dobrobiti. Pet mladih žena iz tvrtke Whisper of Nature spajaju rudrakšu s poludragim kamenjem u dopadljiv nakit

Whisper of Nature je mala tvrtka koja nudi unikatne i ručno rađene proizvode napravljene od prirodnih i ekoloških materijala s namjerom da se osobe koje nose taj nakit povežu s prirodom. "Svoju tvrtku smo pokrenuli iz hobija, prvenstveno iz želje da izrazimo kreativnost i harmoniju. Kreativnost smo još više razvili kroz meditaciju kojom se svi zajedno bavimo više od 15 godina u Divine Energy Parku, spiritualnoj organizaciji za razvoj svijesti, zdravlja, prirode i mira", objasnila je Hana Dervović, dizajnerica nakita u Whisper of Nature.

Oprez pri kupnji

Zrno rudrakše je sjemenka koja raste u plodu plave boje sličnom borovnici. Njeno veliko lisnato drvo raste diljem Azije - u podnožju Himalaja, središnjem Nepalu, na Javi, Baliju i u Iranu. Brojanice (māle) od zrna rudrakše tradicionalno koriste budisti i hindusi za meditaciju i molitvu, no njeno djelovanje nije samo duhovno i njena namjena nije isključivo religiozna. "Nakit od rudrakše mogu nositi baš svi, bez obzira na dob, spol, zanimanje, nacionalnu i religijsku pripadnost jer njeno djelovanje je univerzalno. Zrno rudrakše emitira elektromagnetsko zračenje koje ima snažno pozitivno djelovanje na tijelo, um i duh nosioca. Ono balansira energiju, smiruje um i budi osjećaj sreće i zadovoljstva.

Znanstveno je dokazano da umanjuje stres, uklanja napetost, depresiju i anksioznost, poboljšava cirkulaciju i regulira rad srca. Također se pokazalo da pozitivno djeluje na mentalne funkcije, poboljšava koncentraciju i pamćenje te daje bistar intelekt. Zrna dolaze u raznim veličinama i mogu imati različit broj lica, a najčešće se koriste s 5 lica. Danas je oko 95 posto rudrakša na tržištu lažno pa pri kupnji pazite da kupujete od provjerenih dobavljača", objasnila je Hana Dervović.

Suze boga Šive

Rudrakša na sanskrtu znači Šivine suze (Rudra je jedno od imena boga Šive, vrhovnog bića stvaranja i uništavanja i zaštitnika svih živih bića, a aksha znači suza). Legenda kaže da je Šiva sjedio u meditaciji nekoliko tisuća godina, u dubokom blaženstvu i potpunom miru. Kad je napokon otvorio oči, ugledao je ljudski rod kako živi u patnji, zbunjen i izgubljen, nesposoban za dublje spoznaje i izlazak iz problema i nesreće. Iz suosjećanja su mu potekle suze koje su se otkotrljale na zemlju i pretvorile u sjeme iz kojih je izraslo drvo rudrakše

"Zrno rudrakše je dar prirode svim ljudima, a podsjeća na samu esenciju prirode, silu koja je pozitivna, strpljiva i podržavajuća, stvaralačka i neograničena. Mi smo dio prirode i ta sila je dio nas, samo se na to trebamo podsjetiti, povezati se s njome, uskladiti tijelo i duh. Tada ćemo osjećati taj mir, kreativnost i neograničenost. A čudesno zrno rudrakše nam u tome pomaže. Ono donosi pozitivnost, povećava mir i balans te nam pomaže da živimo u sadašnjem trenutku, bistrog i pozitivnog uma", rekla je Hana Dervović.

Nakit koji jača duh

"Svi mi u Whisper of Nature upoznati smo s rudrakšom već niz godina. U želji da je približimo i omogućimo svima da iskuse i uživaju u njenom pozitivnom djelovanju, kreirali smo cijelu kolekciju nakita s rudrakšom i kristalima pod nazivom Spirit. U kolekciji su narukvice, ogrlice, naušnice i nanožnice. Rudrakša se može kombinirati s dragim i poludragim kamenjem jer oni se međusobno podržavaju i povećavaju dobrobiti", objasnila je Hana Dervović i nastavila:

"Ovisno o tome koji se kristali koriste, nakit poprima određenu namjeru: za sreću, mir, kreativnost, energiju, ljubav, uspjeh. Zrna rudrakše nakitu daju natural look sa svojom zanimljivom drvenastom strukturom i narančasto-smeđom bojom, a predivni svjetlucavi kristali daju dašak glamura i posebnosti. To je spoj ljepote i namjere, u skladu sa svjetskim trendovima, koji ide uz sve stilove i povezuje vlasnika s prirodom. Posebno pazimo da koristimo netretirana prirodna zrna rudrakše i netretirane kristale, što znači da je njihovo djelovanje u potpunosti očuvano."

Kako odabrati kristal za sebe?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.