Ljepota i relax 23. listopada 2014.

Neobične primjene baby ulja u kozmetici

Ulje-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako je baby ulje prvenstveno namijenjeno njezi osjetljive dječje kože, mogu ga koristiti i odrasli. S obzirom na to da je izuzetno blago i sadrži malu količinu kemikalija, nježnije je od neke kozmetike za odrasle. Baby ulje ima brojne praktične primjene, uključujući i hidrataciju suhe kože i skidanje šminke, a može se koristiti i kao pomagač kod depilacije

Baby ulje svestran je kozmetički proizvod te se preporučuje da ga uvijek imaš u kupaonici. Doznaj koje su neke od njegovih praktičnih kozmetičkih primjena.

7 praktičnih primjena baby ulja:

1. Za uklanjanje šminke

Možeš koristiti ovo ulje za uklanjanje šminke bez posljedica za kožu jer ne začepljuje pore. Izlij malo dječjeg ulja na komadić vate pa skini šminku s lica. Nakon toga isperi lice i lagano ga obriši ručnikom. Baby ulje idealno je za skidanje vodootporne maskare jer je skida u trenu bez jakog trljanja.

2. Za hidrataciju kože

Dječje ulje održava kožu vlažnom i čini je mekanom i glatkom. To je posebno vidljivo zimi kada koža postaje suha te puca. Najbolje vrijeme za primjenu dječjeg ulja na tijelu u svrhu hidratizacije jest neposredno prije kupanja, a možeš ga nanijeti i nakon tuširanja na još vlažnu kožu i pustiti da se upije.

3. Protiv strija

Ovo je ulje vrlo učinkovito u sprječavanju nastanka strija. Ženama se preporučuje utrljavanje dječjeg ulja na trbuh tijekom trudnoće kako bi održale kožu glatkom i elastičnom.

4. Za kupku

Dječje ulje je odličan dodatak kupki. Dodaj par kapi najdražeg parfema na četvrtinu šalice dječjeg ulja te ulij smjesu u bocu ili staklenku. Nakon što protreseš smjesu, upotrijebi je kao luksuznu mirisnu kupku, koja će ti pružiti cjelodnevno opuštanje.

5. Za zagrijavanje

Ovo je ulje poželjno zimi jer djeluje kao izolator. Ulje površinski zatvara pore na tijelu pa tako ono ne gubi toplinu. Masiraj se dječjim uljem tijekom zime da bi održala toplinu i pomogla koži da ne postane suha i ispucana.

6. Za ljepše nokte

Ovo je ulje također vrlo korisno i za nokte. Nanesi dječje ulje na nokte svake večeri prije spavanja kako bi izgledali ljepše. S druge strane, ono je dobro i za kožicu oko nokta jer je hidratizira.

7. Za depilaciju

Bez obzira na to kakvu vrstu depilacije koristiš, dječje ulje će ti dobro doći nakon toga. Ako koristiš vosak, stavi dječje ulje na vaticu kako bi uklonila ostatak voska i ublažila crvenilo kože. Možeš ga koristiti i kod samog brijanja, samo ga nanesi na dio kože koji želiš obrijati i prijeđi preko toga britvicom. Nakon ispiranja s vodom, ulje će održati tvoju kožu glatkom i nakon brijanja.

Isprobaj kućnu masku od banane za ispucane pete.

Više o kozmetici namijenjenoj za djecu pročitaj na portalu Klokanica.hr

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      mici301

      Jako mi je neobično da portal koji se zove ZDRAVA krava promovira korištenje proizvoda koji sadrži kancerogene sastojke. Citiram vaš članak "Top 7 štetnih sastojaka u kozmetici" ttp://www.zdravakrava.24sata.hr/clanak/228/top-7-stetnih-sastojaka-u-kozmetici "Mnogi su naftni derivati kancerogeni, a tu spadaju petrolatum i njegovi derivati (vazelin, petrolej, parafin) i mineralno ulje." i "Neki sastojci iz klasičnih parfema, posebice mirisi, dobivaju se od tvari na bazi petroleja i najjači su kontaktni alergeni. Toksično djeluju na kožu, dišni, živčani i reproduktivni sustav." A jedni od glavnih sastojaka baby ulja su upravo mineralna ulja i parfemi. Štoviše, na linku koji se nalazi na kraju članka nigdje se ne spominje njega djece baby uljem već maslinovim, bademovim i nevenovim uljem.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.