Ljepota i relax 19. prosinca 2014.

Test: provjeri dišeš li pravilno

Meditacija_3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Disanje je prirodan proces i izrazito je važan za izbacivanje toksina iz tijela. Kako provjeriti da li dišeš pravilno? Jednostavan test disanja možeš napraviti putem savjeta u video prilogu

Većina nas diše prsno odnosno, prilikom udaha podižemo samo prsni koš čime se ne onemogućava puni rad pluća. Međutim, postoji način kako možemo provjeriti dišemo li ispravno. Položimo jednu ruku na prsa, a drugu na trbuh i udahnemo. Naime, prilikom pravilnog disanja kod udaha trbuh ide prema van, a kod izdaha unutra. 

Ako na ovaj način dišemo dnevno pet minuta, s vremenom se povećava kapacitet pluća i količina unesenog kisika što na kraju tijelu daje više energije za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Pogledaj video prilog!

-
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      mpeso

      super moram probat

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.