Ljepota i relax 31. prosinca 2014.

Prirodni make up iz kućne radinosti

Smin-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bliži se Novogodišnje slavlje i ne znaš kako se našminkati? Prirodan make up postiže uz pomoć mineralne šminke, a ako je nisi stigla kupiti, ne brini. Mary Novosel donosi nekoliko savjeta kako od prirodnih i kućnih potrepština napraviti prirodan make up kao što je sjajilo za usne, rumenilo ili prirodna maskara za trepavice

Mineralni make up

Autorice knjige 'Prirodno lijepa', priručnik za izradu prirodne kozmetike, Mary Novosel rekla je kako se prirodan make up postiže uz pomoć mineralne šminke koja se sastoji od prirodnih sastojaka, minerala iz fine zemlje, bez konzervansa, kemikalija, boja i parfema. Dodaje da je takva kozmetika najčešće pakirana u obliku finog praha pomoću kojeg se mogu izraditi ili imitirati mineralni puderi, rumenila, sjenila, bronzeri i ruževi. No da bi se uopće mogli tako našminkati, potrebno je prvo takve sastojke kupiti u specijaliziranim dućanima.

Za one koje žele imati prirodan make up, a nisu stigle kupiti mineralnu šminku ranije, Mary Novosel donosi nekoliko savjeta kako od prirodnih i kućnih potrepština napraviti prirodan make up.

Kako do prirodnog make upa od sastojaka koje imaš kod kuće:

  1. Univerzalno sjajilo za usne i rumenilo - pomiješaj pola žličice meda i dodaj mu pola žličice soka od cikle (za crvenu boju), kakaa (za smeđu boju) ili kurkume (narančasta boja). Pomiješaj i ulij sadržaj u malu posudicu i dobila si sjajilo za usne i rumenilo. Ako stigneš do hobby dućana ili bolje opskrbljene papirnice, možeš kupiti malo pakiranje vrlo sitnih šljokica te  prstohvat umiješaj u svoje sjajilo. Efekt neće izostati. Ovim sjajilom možeš mazati i obraze.
  2. Kosu možeš učvrstiti mješavinom od 2 žlice jabučnog octa, 2 žlice vode i jedne žlice šećera. Smjesu ulij u posudu na prskalicu i kada uobličiš frizuru, poprskaj je tom smjesom. Za nekoliko minuta kosa će se učvrstiti. Sitne šljokice možeš ponovo iskoristiti i za kosu tako da ih posipaš po kosi dok je još mokra. Kada se osuši, kosa će biti postojana i sjajna.
  3. Ako želiš naglasiti trepavice možeš sama napraviti 'nevidljivu maskaru za oči' tako da pomiješaš malo maslinova ulja (vrh žličice za kavu) i malo tučenog bjelanjca od jajeta (također vrh žličice). Umoči četkicu u smjesu i njome normalno namaži trepavice.
  4. Ako imaš velike podočnjake možeš ih lagano prekriti rižinim brašnom (fino mljevena bijela riža i to blenderu ili u mlincu za kavu). Pazi da vam ne uđe u oči. Ako nisi spretna, nanesi ovo brašno mekom suhom vaticom samo ispod očiju.

Nude look

Na portalu Budi.IN za najluđu noć u godini predlažu neutralan, nude look: ''Bez obzira šminkaš li se inače ili ne, nude look ti može pomoći da zablistaš. Neke prigode, poput novogodišnjeg dočeka u vikendici, jednostavno ne trpe težak i pretjeran make up. Jednostavno naglasi ono što je najljepše na tvom licu koristeći neutralne boje i lagane akcente.''

Više o idealnom novogodišnjem looku doznaj na portalu Budi.IN.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.