Hrana 10. lipnja 2015.

Paleo dijeta uz sladoled od jagoda

Slad-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovaj ukusan i zdrav sladoled, jednostavan je za pripremu, a pravo je ljetno osvježenje. Ne sadrži mlijeko i jaja, šećer ni gluten. Odgovara osobama na paleo i LCHF programima prehrane te ga možeš konzumirati bez grižnje savjesti. Donosimo ti recept za domaći sladoled od jagoda i kokosova mlijeka

Sastojci: 

  • 2 limenke kokosovog mlijeka
  • 2-3 jušne žlice meda
  • 300 g jagoda

Priprema:

  1. Limenke s kokosovim mlijekom dobro ohladi. Iz jedne limenke oprezno od vode odvoji vrhnje koje se skupilo na vrhu. Sadržaj druge limenke koristi cijeli. 
  2. U blenderu smiksaj jagode
  3. U zdjeli miksaj kokosovo mlijeko u koje si dodala med te na kraju dodaj i jagode. Kada dobiješ jednoličnu smjesu prebaci je u aparat za sladoled na 40 minuta. 
  4. Nakon toga prebaci sladoled u plastičnu posudu s poklopcem i stavi u zamrzivač još 2 sata da se smjesa dobro ohladi i stisne. 
Dobar tek!

Napomena: Ako nemaš aparat za sladoled, nakon miksanja prebaci smjesu u plastičnu posudu s poklopcem i stavi u zamrzivač, ali svakih 15 minuta promiješaj kako se sladoled ne bi kristalizirao. Ako želiš dio voća možeš ostaviti u komadićima. Med možeš zamijeniti stevijom, agavinim ili javorovim sirupom i sl.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.