Hrana 15. rujna 2015.

4 zdrave zamjene za pomfrit

Pomf-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pomfrit od krumpira jedno je od najpopularnijih jela iz kategorije nezdrave hrane, a moramo priznati kako i mi volimo ponekad uživati u toplom, posoljenom pomfritu. Pronašli smo zdraviju verziju pomfrita koji se može napraviti od velikog broja povrća, a donosimo ti 4 jednostavna prijedloga 

Pomfrit od mrkve

Dosadili su ti štapići sirove mrkve kao grickalica? Mrkvu nareži na tanke štapiće, posoli i peci u maslinovom ulju. Dobit ćeš ukusne, hrskave i slatke pomfrite bogate vitaminom A, a za dodatan užitak jedi ih uz domaći kečap ili umak od jogurta i češnjaka.

Pomfrit od tikvica

Dobro operi tikvice i nareži ih na tanke prutiće, posoli i peci u maslinovu ulju. Ako želiš obogatiti okus ovog pomfrita, tikvice prije pečenja posipaj parmezanom. Pržen tikvice najbolje pašu uz ljute umake s čilijem.

Pomfrit od bijele rotkve

Bijela rotkva ili daikon ima malo kalorija a bogata je vitaminom C. Daikon nareži na tanke prutiće, začini po želji i peci u maslinovu ulju. Bijela rotkva najbolje paše uz jake umake poput senfa.

Pomfrit od avokada

Iako je avokado mekanije teksture, narezan na štapiće i posipan parmezanom te zatim pržen u maslinovu ulju može biti odlična zamjena zdrava za krumpirom pomfrit. Bogat je vitaminom C i K, a odlično paše uz bijele umake od jogurta.

Klikni za najbolje ideje za sušenje voća i povrća za zdrave grickalice.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.