Hrana 23. veljače 2016.

Top 5 mjesta za brz i zdrav obrok

Kolaz-Uspe
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Imaš prenatrpan raspored i ne stigneš kuhati, a željala bi pojesti nešto brzo i zdravo u centru Zagreba? Od sada više nećeš morati kupovati masne bureke u pekari, nego ćeš moći pojesti nešto zdravo 's nogu'. Istražili smo ponudu u Zagrebu i donosimo ti top 5 mjesta za zdravi i brzi obrok

1. Good Food

U Teslinoj 7 možeš osim klasične ponude burgera pojesti dnevnu juhu, ali i salate, tostove i bruschette. U ponudi postoji i hrana za vegetarijance i za one koji se klone glutena. Na meniju možeš pronaći i hranu označenu zelenim srcem, što znači da se od srca preporučuju, a najpopularniji su Tacolicious, Popay's Secret, Green Hot Chilli Pepper, King of BBQ, Smoked salmon, Cheese steak i Gluten free for me. Uz jela možeš popiti i različite prirodne sokove, a ponuda smoothieja zadovoljit će sve koji u centru popiti nešto izravno iz prirode.

2. Green Point

Green Point smjestio se u Varšavskoj 10, a ideja za otvaranje bila je dati zdravu alternativu fast food-ovima s naglaskom na vegetarijansku kuhinju. Na stranicama kažu kako su njihovi klijenti većinom vegetarijanci i vegani, ali sve je više drugih koji otkrivaju čari vegetarijanske i veganske kuhinje. Tri su glavna sastojka u Green Pointu – sejtan, tofu i brašno od konoplje. Kao isključivo vegetarijanski restoran fokusiraju se na hranu koja je bogata bjelančevinama, ali onim koje tijelo može apsorbirati i probaviti. Nude zdravi wok, variva, gluten free fritule i burgere od konoplje.

3. Ginger sushi

U Masarykovoj 21 možeš se počastiti sushijem za koje vlasnici mjesečno u kuhinji potroše oko tonu riže i 600 kilograma ribe.  Kažu kako im je cilj bio kvalitetan i povoljan sushi, dostupan i pristupačan svima. Na početku su menu bazirali na klasičnijim okusima. Krenuli su s 13 bento kutijica, a sada ih imaju 22 i malo po malo šire ponudu.

4. Koykan 

U Gajevoj 8 i Gundulićevoj 20 te u Arena centru možeš pronaći autentične recepte i tradicionalnim način pripreme jela i okusa iz različitih kultura. Svako jelo priprema se neposredno nakon narudžbe, s uvijek svježim i kvalitetnim namirnicama. Na stranicama piše kako biraju svaki sastojak i kreiraju recepte koji se drže tradicionalnih načina pripreme. Svaki dan nude svježe pečene ciabatte, somune i peciva za burgere, po vlastitoj recepturi i bez aditiva ili konzervansa.

5.  Potato House

Potato House nalazi se u Masarykovoj ulici broj 19 a tamo može kušati ruski borč i gruzijski hančo te pojesti krumpir iz posebnih peći. Dnevno nude četiri različite juhe, od kojih ističu onu od šampinjona i vrganja. Svoj koncept prezentiraju kao fast food, ali sa zdravom i domaćom hranom. Krumpir nabavljaju iz Čakovca, a mora biti točno određene veličine i peče se sat vremena.

Doznaj 4 super jela s bundevom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.