Eko 20. listopada 2015.

5 stvari koje smo probali na Mysticu

Myst
1/9
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Redakcija Zdrave Krave posjetila je Mystic - Organica, sajam alternative i zdravog življenja koji je održan prošli tjedan u Zagrebu i istražila koji trendovi su se pojavili na tržištu. Velik dio sajma i izlagača ove godine bio je posvećen uzgoju i proizvodima od industrijske konoplje

Tako su se na sajmu degustirali čajevi od konoplje, ulja i prirodna kozmetika na bazi konoplje.

Sajam Mystic svake godine privlači sve više posjetitelja koje zanima zdrav život i alternativa, a ove godine izlagači su ponudili velik izbor zdravih prehrambenih proizvoda, organsko sjemenje i sadnice, ljekovito bilje, proizvode od meda, organsko voće i povrće, prirodnu kozmetiku i ekološka sredstva za čišćenje. Također, na sajmu su se prezentirali energetski i duhovni terapijski postupci, terapija zvukom i vibracijom, razna alternativna područja i metode, astrologija, piramide, kristali i rubna područja znanosti.

Tim Zdrave Krave donosi ti 5 zdravih, alternativnih trendova sa sajma:

  1. Na Mysticu smo imali priliku po prvi puta isprobati crni češnjak - neobično aromatičnu namirnicu, blago slatkog okusa i neutralnog mirisa. Nastaje fermentacijom svježeg ( bijelog) češnjaka, izrazito je ljekovit te je jedna od super namirnica znana pobornicima alternativne medicine. Crni je češnjak djelotvorniji od svježeg, organizam ga lakše prihvaća, kao antioksidans djeluje 10 puta snažnije, a količina fruktoze u njemu povećava se do 7 puta. U Koreji, gdje se crni češnjak konzumira stoljećima, postoji drevna legenda koja kaže da je crni češnjak Bog poklonio ljudima kao garanciju besmrtnosti. Saznaj više o češnjaku.
  2. Veliko zanimanje posjetitelja zaokupili su inhalatori u koje se stavljaju proizvodi na bazi propolisa, a služe kao pomoć pri liječenju gornjeg i donjeg dišnog sustava.  Radi se o aerosol terapiji koja se jednostavno koristi u vlastitom domu, a donosi olakšanje osobama koje imaju probleme s disanjem. Posebno se preporučuju u hladnije doba godine, kada su nam svima dišni putevi osjetljiviji. ( Medikoel inhalatori)
  3. Degustirali smo čaj od industrijske konoplje, koji ima prirodno bogatstvo kanabinoida, posebno CBD-a. CBD je drugi najzastupljeniji sastojak u konoplji, o kojem se manje zna nego o THC-u, legalan je i nije psihoaktivan. Čaj od industrijske konoplje djeluje umirujuće, a preporučuje se kod problema s probavom, kod nedostatka apetita i nesanice. Saznaj više o medicinskom kanabisu u Hrvatskoj.
  4. Na degustacijskoj radionici kuhanja isprobali smo palačinke s gheeom koje su bile lagane i zasitne pa nam je bila dovoljna samo jedna palačinka za osjećaj sitosti. Ghee odnosno pročišćeni maslac već je tisućama godina u Ayurvedi izrazito cijenjen kao masnoća za kuhanje. Smatrao se čistim i svetim pa je često osim u prehrani korišten i u religijskim ritualima. No, osim gastronomske primjene tradicionalna indijska medicina odnosno Ayurveda gheeju pripisuje brojna ljekovita svojstva. Saznaj više o ghee maslacu.
  5. Informirali smo se o novim knjigama iz područja duhovnosti, kod voditelja alternativne online knjižare Harša. Trenutno je najveća potražnja za knjigama iz područja duhovnosti, samospoznaje i samopomoći.

 Pogledaj kako je bilo na sajmu u našoj fotogaleriji!  

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.