Hrana 29. listopada 2015.

3 veganska Halloween recepta

Hall-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Halloween recepti osim što izgledaju primamljivo i simpatično ne moraju biti nezdravi. Donosimo ti super prijedloge za 5 veganskih recepata. Ove godine za Halloween možeš napraviti čokoladne pauke i mumije od palente, a donosimo ti i super ideju za izdubljene paprike koje možeš ukrasiti umjesto bundeve

Čokoladni pauci

Sastojci: 5 datulja, 20 bezglutenskih mini pereca, 100 g čokolade bez laktoze, bonbona 

Priprema: Pažljivo nareži perece na pola. Trebat će ti po 8 nogu za svakog pauka. Umetni perece u datulje. Umoči pauka u rastopljenu čokolade i pusti da se osuši. Od bonbona napravi oči i stavi ih na pauke.

Fotografije recepta potraži ovdje.

Mumije od palente

Sastojci: 500 g palente, 6 šnita sira bez laktoze, pola šalice šalše, limenka crnog graha

Priprema: Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremljenu palentu stavi u pleh i nareži čašicom na 15 krugova. Peci je 35 minuta, zatim okreni pa peci 20 minuta. U međuvremenu izreži sir na trakice. Izvadi palentu iz pećnice i na svaki krug stavi pola žlice šalše, zatim stavi crni grah kao oči i zatim pokrij kriškama sira da izgleda kao mumija. Stavi natrag u pećnicu i peci još 10 minuta. 

Fotografije recepta potraži ovdje.

Paprike kao bundeve

Sastojci: nekoliko raznobojnih paprika, punjenje po želji (mladi špinat, grah, guacamole umak...)

Priprema: Odreži vrh paprike i očisti je od koštica, a vrh sačuvaj zajedno s peteljkom. Izreži malim nožem oči, nos i usta. Napuni paprike nekim punjenjem po želji i poklopi ih vrhom.

Fotografije recepta potraži ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.