Ljepota i relax 13. studenoga 2015.

3 uzroka zbog kojih nastaje podbradak

Pod-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Možda si se udebljala i svi kilogrami otišli su ti u lice ili si smršavjela, a podbradak je ostao. Postoji nekoliko razloga zbog kojih možda imaš veliki podbradak. Jedan od njih mogu biti i hormonalne promjene, pročitaj članak i doznaj ostale razloge 

Kada dobijemo ili izgubimo na težini, nismo povećali ili smanjili broj masnih stanica, nego su se stanice samo povećale ili smanjile veličinom. To je glavni razlog zašto neki ljudi uvijek imaju problematična područja bez obzira na težinu. Oni imaju više masnih stanica na tom području od drugih ljudi. Zato neki imaju veći i deblji podbradak bez obzira na težinu. S obzirom na to da ne možeš promijeniti količinu svojih masnih stanica donosimo ti jednostavna načina koji će ti pomoći da smanjiš podbradak. 

1. Zadržavanje vode u organizmu

Pretjeran unos alkohola, šećera i soli može biti povezan s punijim licem i podbratkom. Sve ove namirnice mogu uzrokovati da tvoje tkivo zadržava vodu, a ona se vrlo lako može skladištiti u podbratku. Smanji potrošnju ovih namirnica i povećaj unos vode. Kada je organizam dehidriran, tvoje tijelo može zadržavati vodu kao zalihe jer će se bojati da opet ne dehidrira.

2. Nepodnošljivost ili alergije na određene namirnice

Osobe s alergijama na hranu ili one koje ne podnose gluten ili imaju sindrom iritabilnog crijeva često se žale da imaju punije lica. Nadutost ili veći podbradak mogu biti čest simptom da nešto nije u redu s tvojim probavnim sustavom. Nadutost uzrokuje plinove u crijevima koji mogu stvoriti dojam da si deblja nego što jesi. Pazi što jedeš i ako primijetiš da ti neka hrana smeta, idi na testiranje za intoleranciju.

3. Hormonski disbalans

Ako osjećaš da tvoje lice buja u 'onim danima u mjesecu", možda bi trebala posjetiti ginekologa i provjeriti razinu svojih hormona. Neposredno prije mjesečnice u tvom tijelu je velika količina progesterona, koji je je glavni krivac za sve simptome PMS-a, poput oticanja lica, ali ako su ti hormoni u disbalansu lice ti može biti otečeno cijelo vrijeme ciklusa.

Gimnastikom lica protiv podbratka

"Lice u srednjoj dobi već lagano gubi mišićnu masu. Da bi je učvrstili trebali bi vježbati po 15 minuta dva do tri puta tjedno i odlaziti na tretmane s enzimima i hijaluronskom kiselinom ako je to potrebno jer će gimnastika u kombinaciji s tretmanima održati gustoću, čvrstoću, elastičnost i debljinu kože i smanjiti stvaranje bora i podbratka", objasnila je mag. pharm. Seka Zebić.

Doznaj više o gimnastici lica koja skida bore.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.