Ljepota i relax 12. studenoga 2015.

Sapun ili gel za tuširanje?

Gel-Usp_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Od velikog izbora sredstava za tuširanje i pranje u dućanima, ponekad je teško odlučiti što odabrati. Neki preferiraju krute sapune, a neki gelove za tuširanje, ali ne odgovaraju sve vrste svakoj koži. Doznaj nekoliko smjernica koje će ti pomoći pri odabiru kada idući put budeš u dvojbi

Obrati pažnju na tip kože

Ako imaš masnu kožu sklonu aknama ili suhu i perutavu, neodgovarajuće sredstvo za pranje može drastično pogoršati tvoje stanje. Uljni čistači mogu biti prejaki za suhu kožu, a oni s mirisima mogu iritirati kožu i stvoriti alergiju u slučaju da imaš osjetljivu kožu. Sredstva za pranje imaju različite formule koje se razlikuju od pojedinih tipova kože i ako se tvoja koža mijenja kroz godišnja doba, razmisli i o promjeni sredstva za čišćenje. 

Odabir sredstva ovisi i o tome koliko se često tuširaš. Hladniji mjeseci i često pranje mogu isušiti kožu pa bi bilo dobro da nabaviš hidratantniji čistač. Što je koža dalje od tvog lica to je suša. Broj žlijezda lojnica smanjuje se od glave prema nogama tako da su donji dijelovi tijela uvijek suši, pogotovo noge i stopala. S godinama se ta suhoća pojačava pa je važno odabrati hidratantno sredstvo za čišćenje. 

Odaberi pravu formulu

Ako je tvoja koža suša, posegni za kremastim losionima za tuširanje, a ako je masnija preporučaju se kruti sapuni ili obični gelovi jer oni ne sadrže dodatna ulja koja bi ti mogla začepiti pore. Što je tvoja koža suša i osjetljivija biraj sredstva s manje mirisa jer mirisni sastojci lako mogu izazvati alergijske reakcije i iritacije. Većina sapuna uz prljavštinu odstrani i prirodna ulja s kože, a što se sredstvo više pjeni, više će i isušivati kožu. 

Čitaj deklaracije

Kruti sapuni često mogu isušiti kožu, a kod odabira obrati pažnju na deklaraciju. Ako pronađeš neke od ovih sastojaka znači da je sapun dobar i neće te isušiti: hipoalergen, hidratizirajuć, nježan, kremast, vlaži i bez mirisa. Ako tvoja koža nije suha svejedno pripazi i biraj sapune koji ti neće skinuti zaštitni sloj kože. U krutim sapunima potraži sastojak 'nutrium 10' jer je to hidratantna mješavina sastojaka koja uključuje vitamine B5, C i E i ulje suncokreta, badema, kokosa te aloe veru.

Doznaj signale bolesti koje šalje koža.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.