Psiha i seks 22. prosinca 2015.

Jesi li uredski depresivac ili krpelj?

Party-Bozic
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zaposlenici i lokacije božićnih proslava mijenjaju se iz godine u godinu, ali na svakoj je jedna konstanta: na zabavama se pojavljuju deset univerzalnih “partijanera”, pokazala je studija britanskog lanca restorana Browns koji se organizacijom partyja bavi već 40 godina

Stručnjaci su pratili zaposlenike na internim uredskim zabavama te zaključili da se, za razliku od mode, osobnosti ne mijenjaju. A neki karakteri nikad ne dođu toliko do izražaja kao na božićnoj uredskoj proslavi, tvrde britanski istraživači te dodaju da vas ponašanje nekih kolega može posve iznenaditi. Tako vam Sramežljivac može usputno spomenuti da je nekada bio dječja pjevačka zvijezda, a zatim se posvetio poslu stripera na djevojačkim večerama. Najčešće će se na plesnom podiju družiti s Flertušom koja ili “maltretira” sugovornike nepristojnim prijedlozima da pođu kući na privatnu zabavu ili ne zna mjeru pa im se stišće previše blizu pokušavajući izazvati ljubomoru istog spola. Šefov miljenik, Krpelj, ostat će slomljena srca ako šef oko kojeg je cijelu večer “plesao”, ode sa zabave da mu ne pohvali posljednji projekt. 

Još nisi kupila poklone? Donosimo ti super cool originalne ideje za božićne darove!

Jesi li plesač ili Houdini?

Osim od samog početka rasplesanog Plesača, i Pijanica party započne žestoko. Ipak je sebi i kolegama obećao da će ostati zadnji na podiju, no najčešće završi drijemajući u separeu. Zabavu “spašava” Razbijač koji obično dolazi s neke druge proslave i donosi val dobrih vibracija. Houdini, kojem je najbolji prijatelj strogi Organizator, najviše voli “nestati” sa zabave i doma leći pod dekicu. Oni su u ranim 30-ima, novopečeni roditelji ili ih kod kuće čeka - vatreni ljubavnik.

Donosimo ti deset tipova partijanera na svakoj uredskoj zabavi, zabavi se i potraži sebe ili svoje kolege u njima!

  1. Pijanica: Obećao je kolegama tulum za pamćenje. Međutim, čašica ovog i onog pića brzo ga ošamuti, a on završi drijemajući u nekom kutu.
  2. Depresivac: Odbija se riješiti osobnih problema iako se našao među dobro raspoloženim ljudima. Često zaplaču, a suze brišu u zahodu.
  3. Flertuša: Na početku vam neobavezno prilazi i nudi piće, ali onda odjedanput i u potpunosti pozornost posvećuje isključivo vama.
  4. Plesač: Na podiju pokazuje svu raskoš plesnih pokreta. Ova večer je prilika da ga na pozornici svi gledaju kao da je na “super talentu”.
  5. Sramežljivac koji to ipak nije:  Dok se u uredu ne usudi izustiti ni riječ, na partiju postaje neobuzdan. Na zabavi “pomaže” kolegama s cugom ili pleše neprimjereno među pripadnicima suprotnog spola.
  6. Organizator: Sami su se angažirali da će nabaviti piće, sastaviti popis uzvanika i osigurati razglas. Svoj “posao” shvaćaju preozbiljno i zbog uvođenja reda većini kvare gušt.
  7. Blebetavac:  Cijele godine skriva nezadovoljstvo, a na partyju ‘trubi’ o unapređenju koje nije dobio, otkriva poslovne tajne ili širi sočne tračeve.
  8. Houdini:  Često sudjeluje u organizaciji božićnog partija, no nakon što mu raspoloženje na partiju splasne, Houdini jednostavno - nestaje.
  9. Krpelj: Druži se samo sa šefovima. Od srca će se smijati njihovim forama, a bit će najsretniji ako će šefu moći donijeti piće sa šanka.
  10. Božićna ljubilica: Oni su najomraženiji lik svakog božićnog partyja, a taj “ugled” zasluže hodajući uokolo, ljubeći svakog posebno, misleći kako tako podižu atmosferu.

Saznaj koji božićni ljubići će te sigurno 'raspekmeziti'!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.