Dijeta 31. prosinca 2015.

5 pića koja nisu prijetnja tvojoj liniji

Kokteli_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kad ideš u trgovinu paziš da kupuješ namirnice bez aditiva i po mogućnosti iz organskog uzgoja, biraš restorane za koji znaš da koriste svježe namirnice, ne jedeš bilo što niti kad ideš u goste. Ono o čemu možda  ne vodiš dovoljno računa su pića koja piješ, osobito u ovo veselo vrijeme puno proslava. Nutricionisti ističu da su kokteli veliki neprijatelji linije, jer sadrže puno kalorija

Biljni likeri i soda

Nutricionistica Beth Warren i autorica knjige "Živjeti stvarni život s pravom hranom", preporučuje ovu kombinaciju. "Gorki likeri sadrže biljne mješavine i od 30 do 45 posto alkohola. U kombinaciji sa soda vodom koja ne sadrži kalorije možeš ih piti cijelu noć bez bojazni da će ti upropastiti liniju", rekla je.

Pjenušac

Sjeti se da pjenušac nije rezerviran samo za novogodišnju noć. "Četiri čaše šampanjca sadrže samo 90 kalorija, poslužuje se u malim količinama i zato je dobar izbor za piće, ako si na proslavi koja dugo traje", objašnjava nutricionistica.

Voćna votka i kokosova voda

"Kokosova voda će spriječiti dehidraciju koju votka može uzrokovati  i zato je kombinacija poželjna", smatra Beth Warren

Mojito

"Menta, limeta i soda voda su niskokalorični i kad se u njih doda rum to piće sadrži oko 100 kalorija. Ali vodi računa o dodanim šećerima, maksimum je žličica šećera, a još bolje i zdravije je ako ga u potpunosti izostaviš", objasnila je nutricionistica.

Tequila i soda

Tipične margarite sadrže dodane šećere i slatke likere, pa je zato bolja opcija naručiti tequilu s ledom, club sodom i limetom. Takvo piće sadrži oko 100 kalorija.

Šećer zamijeni stevijom, a obični sirup agavinim

Ako radiš zabavu kod kuće, a pri tom ne želiš unijeti puno suvišnih kalorija, koktel majstorica Cassandra Rosen savjetuje: "U koktele treba dodavati mineralnu vodu, voće i bilje jer daju puno okusa, a ne sadrže puno kalorija. Šećer ili sirup jednostavno zamijeni stevijom i agavinim sirupom, jer imaju niži Glikemijski indeks." 

Kokteli su kalorijske bombe, doznaj zašto.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.