Hrana 03. siječnja 2016.

Bistra juha od kupusa i češnjaka

Juh-Uspr_3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Hranjiva i ljekovita svojstva kupus čine neizostavnom zimskom namirnicom. Donosimo ti recept za ukusnu i laganu juhu s kupusom i češnjakom. Jelo je za četiri osobe, trajanje pripreme je pola sata, a osim kupusa i češnjaka bit će ti potrebni mrkva, peršin, riža i krumpir

Sastojci:

  • 150 g mrkve
  • 100 g korijena peršina
  • 25 g češnjaka
  • 200 g svježeg kupusa
  • 100 g krumpira
  • 150 g riže
  • list peršina, sol, papar
  • 1 žlica ulja
  • 1.5 l vode

Priprema:

  1. Na malo ulja preprži usitnjeni češnjak. Dodaj sitno narezano povrće te sve kuhaj desetak minuta u pola litre vode. 
  2. Kuhanom povrću dodaj još litru vode. Kad zakipi, smanji vatru i kuhaj još osam minuta.
  3. Za to vrijeme skuhaj rižu na pola, procijedi i dodaj u juhu. Začini solju, paprom te nasjeckanim peršinom.
Dobar tek!

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.