Ljepota i relax 04. veljače 2016.

Trikovi za čišćenje kože i kose

Koz-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vrijeme ne možemo zaustaviti, ali pravilnom njegom možemo utjecati na procese starenja u svakoj životnoj dobi. Zdravim načinom života i povremenim detoksikacijama moguće je potaknuti procese obnove stanica, poboljšati njihove obrambene sposobnosti i time usporiti starenje. Donosimo ti najbolje detoks tretmane za blistavu kožu i kosu, a neke od njih možeš napraviti sama kod kuće

Detoks pasta za lice

Mary Novosel, aromaterapeutkinja objasnila je kako se krajem zime metabolizam počinje buditi i ubrzavati, pojačava se izmjena tvari i raste potreba za regenerativnim tvarima koje smo izgubili tijekom zimskog razdoblja. Zbog usporenog metabolizma, ali i jednoličnije prehrane tijelo je u zimskim mjesecima sklonije nakupljanju toksina. No, da bi olakšali tijelu taj proces, aromaterapeutkinja naglašava kako je potrebno prvo očistiti ga detoksikacijom od tereta štetnih tvari koje usporavaju dotok dragocjenih nutrijenata potrebnih za obnovu. Kosa tada najčešće izgleda kao slama, teško se češlja i uvijek je naelektrizirana, a koža je pak sivkasta ili žuta, suha ili pretjerano masna, sklona upalama.

Sastojci za domaću pastu:

  • 3 žlice kurkume u prahu
  • 3 žlice hladno prešanog kokosova ulja
  • 3 žlice livadnog meda

Priprema: Pomiješaj sve sastojke i odvoji jednu malu žlicu koju ćeš, uz prstohvat kajenskog papra, pojesti. S ostatkom smjese možeš namazati kožu lica, vrata i dekoltea. Drži masku oko 20 minuta i zatim je isperi gelom za čišćenje lica. Ponavlja postupak svaki drugi dan, a konzumirati je možeš svaki dan po jednu malu žličicu.

Čišćenje glinom

Zahvaljujući mineralima koje sadrži, glina na sebe veže organske molekule, masnoće i toksine pa se pogotovo kod masne i oštećene kose i kože, preporučuje često raditi maske od gline koje su višenamjenske jer čiste pore kože i vlas dlake, opskrbljuju vanjski sloj mineralima i pružaju lagani piling kože i vlasišta.

  • pomiješaj par žlica zelene gline u prahu s par žlica ulja ili čaja,
  • dodaj najviše 5 kapi eteričnih ulja,
  • pomiješaj smjesu i masku stavi na kosu
  • ako ti je ostalo smjese, nanesi je na lice, vrat i dekolte

Ako ti se čini da je kosa nakon nanošenja maske ostala masna, možeš je oprati šamponom, a na kraju je dobro isperi u jednom od čajeva koji će pružiti njegu ali i dodatno tonirati vlasi.

Razmišljaš li o regulaciji tjelesne težine? Ako da, tu je Super Ananas!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.