Hrana 09. veljače 2016.

Ljubavne praline s narom

Praline-Coksa
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osim što je ukusna i nezaobilazna poslastica, čokoladu treba konzumirati i radi niza drugih razloga. Bogata je fosforom, magnezijem i željezom, pomaže u snižavanju krvnog tlaka te se smatra kako povoljno djeluje na zdravlje srca i raspoloženje.  Iznenadi svoju voljenu osobu ovog Valentinova s čokoladnim ljubavnim pralinama. Recept donosi naša blogerica Maja Kefeček

Sastojci:

  • kuvertura tamne čokolade (kuvertura je vrsta čokolade koja ima veliki postotak kakao maslaca i koja se koristi za glazure i ukrase)
  • svježi nar (šipak)

Priprema:

U kalupe za praline stavi svježi nar. Čokoladu usitni na kockice ili nareži na manje komade. 2/3 čokolade stavi otopiti na pari, a ostatak (1/3) ubaci nakon što se prvi dio otopio i makli si ga s vatre. Miješaj polako dodavajući čokoladu da se i ostatak otopi. To se zove temperiranje čokolade.  Prelij nar s otopljenom čokoladom i ostavi da se stvrdne preko noći. 

Možeš ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi, a možeš kad se malo stvrdne staviti u hladnjak. Umjesto nara u praline možeš staviti po želji list svježe mente, koricu limuna i papar, amarant kokice, rižine poppies, suho voće, razne kremice, jestiva eterična ulja i slično.

Saznaj sve o psihičkim i fizičkim benefitima čokolade.

Sretno Valentinovo!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.