Fitness 12. ožujka 2016.

Dva najbolja sporta protiv nesanice

Plivanje_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tijekom svog života gotova svaka osoba doživi neki poremećaj spavanja. Nažalost, nesanica i općenito nekvalitetno spavanje utječu na kvalitetu života te smanjenu koncentraciju i radni učinak tijekom dana. Kako bi se rješila nesanice, pokušaj uspostaviti normalan režim spavanja, odnosno promjeni životne navike. Jedan od češćih savjeta stručnjaka je redovita fizička aktivnost, odnosno da se barem dva do tri puta tjedno baviš određenom tjelovježbom

Plivanjem i jogom protiv nesanice

  • Plivanje - tri puta tjedno. Učinak vode i ritmičnog ponavljanja pokreta izaziva opušteno, meditativno stanje, u kojem se snižava razina hormona stresa. Stručnjaci smatraju da su ovi učinci najizraženiji ako plivaš u poslijepodnevnim i večernjim satima.
  • Joga- dva puta tjedno. Brojne studije pokazale su da vježbe joge poboljšavaju kvalitetu sna jer duboko disanje izaziva opušteno stanje. Osim redovitih odlazaka na jogu, napravi i nekoliko jednostavnih vježbi prije spavanja. Izaberi lagane i opuštajuće vježbe joge, jer previše fizičkog napora prije odlaska na spavanje može djelovati kontraproduktivno. Takvim vježbama postići ćeš to da sve uznemirujuće misli nestanu te će ti pomoći da brže i lakše zaspiš.

Riješi test i provjeri imaš li zdrav san!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.