Ljepota i relax 23. svibnja 2016.

5 savjeta za lijepu kosu u svakoj dobi

Kosa_10
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako ti je kosa suha na vrhovima, a  brzo se masti izmrvi nekoliko kriški dinje u mikseru (ili vilicom) i rasporedi po kosi. Neka djeluje petnaestak minuta, a potom dobro isperi. Za veći sjaj u posljednju vodu za ispiranje dodaj žlicu jabučnog octa. Ovu smjesu možeš upotrebljavati jedanput tjedno

Protiv prhuti

Na jednu žlicu maslinovog ulja stavi deset kapi ružmarinovog ulja. Pažljivo nanesi na kosu i dobro utrljaj masirajući tjeme. Najbolje bi bilo da ostaviš da djeluje preko noći. Ujutro dobro isperi kosu. Ako imaš masnu kosu i prhut, isprobaj ovaj šampon.

Suha kosa

U jednu posudu izdvoji i dobro razmuti žumanjak. Kap po kap dodaj čičkovo ulje. U cijelu smjesu iscijedi pola limuna. Rasporedi smjesu po korijenu oprane kose. Masiraj nekoliko minuta da se bolje upije. Omotaj glavu ručnikom i pusti da djeluje dvadesetak minuta, a potom isperi. Ako imaš suhu kosu i prhut, ovo je izbor za tebe.

Suha na vrhovima, a brzo se masti

Izmrvi nekoliko kriški dinje u mikseru (ili vilicom) i rasporedi po kosi. Neka djeluje petnaestak minuta, a potom dobro isperi. Za veći sjaj u posljednju vodu za ispiranje dodaj žlicu jabučnog octa. Ovu smjesu možeš upotrebljavati jedanput tjedno.

Nisi sigurna koji tip kose imaš? Napravi online dijagnostiku svoje kose i saznaj mišljenje stručnjaka. 

Za glatku kosu

Bananu pretvori u kašicu i dodaj joj jednu žlicu maslinovog ulja i žlicu soka od limuna. Ova smjesa se nanosi na mokru kosu, dobro utrlja, drži desetak minuta i potom opere šamponom. Možda ćeš zbog maslinovog ulja, koje se teže ispire, morati kosu šamponirati i dva puta.

Odabir pravog šampona

Izaberi šampon prema svom tipu kose i pazi da ne upotrebljavaš šampon nakon isteka roka trajanja jer neće imati isti učinak. Ako primijetiš da ti se kosa u određenoj fazi života prorijedila, isprobaj ovaj proizvod. Ako je kosa neuobičajeno suha, a vlasište osjetljivo ili se pojavila perut, isprobaj ovaj šampon. Prilikom šamponiranja dovoljno je nanijeti količinu veličine novčića. Također, tijekom pranja, dobro izmasiraj glavu jer to potiče cirkulaciju koja pomaže rastu kose.

Zanima te online dijagnostika tvoje kose i mišljenje stručnjaka, klikni i ispuni upitnik.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.