Hrana 12. travnja 2016.

Bijele šparoge s gamberima

Sparoge-Gamberi
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Naša blogerica Nikolina donosi ti proljetni recept sa šparogama, gamberima, maslinovim uljem i lukom, rajčicom i svježim bosiljkom. Ovo može biti lagano glavno jelo ili predjelo

Sastojci:

  • 1 kg bijelih šparoga
  • ploška limuna
  • 1 žličica maslaca
  • 400 g rajčica
  • 1 luk
  • 2 mlada luka
  • malo maslinovog ulja
  • 1 pakiranje gambera (oko 250 g)
  • malo svježeg bosiljka

Priprema:

Šparoge operi i oguli pa im odreži donji, drvenasti dio. Kuhaj ih u slanoj vodi s ploškom limuna i maslacem oko 15 minuta. Sačuvaj par žlica vode u kojoj su se kuhale šparoge.  Rajčice operi, te im na vrhu i na dnu nožem ureži "X" kako bi se lakše gulile nakon blanširanja. Blanširaj u kipućoj vodi par minuta, pa ih oguli i odstrani im sjemenke. Nareži na ploške. Luk i mladi luk nasjeckaj, a odmrznute gambere properi i posuši. Ulje zagrij u tavi pa pržite luk i mladi luk par minuta. Zatim dodaj rajčice i gambere pa prži još 3-4 minute. Začini solju i paprom te umiješaj 2 žlice tekućine u kojoj su se kuhale šparoge, i natrgani bosiljak. Šparoge ocijedi pa ih posluži s umakom od gambera. Sve još dodatno ukrasi bosiljkom.

Dobar tek!

Prati Nikolinu na blogu The Slice of Life i na Facebooku.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.