Dijeta 12. travnja 2016.

Do vitkosti pomoću algi i hormona

Alge
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Objektivno, živimo u pravoj šumi dijeta, a silne opcije za mršavljenje samo stvaraju konfuziju. Analiziramo dva novija znanstvena saznanja o mršavljenju koja bi u budućnosti mogla biti hit

Alginati

Morske alge? One su stara vijest, zar ne? Sve donedavno, isticala se njihova korist zbog antioksidansa u sastavu. Međutim, znanstvenici su sada otkrili da alginati iz velike morske alge (Laminaria hyperborean) mogu inhibirati razgradnju masnoća. Zapravo, prva ispitivanja na ljudima ukazuju na to da alginati u prahu mogu spriječiti apsorpciju masnoća do 80 posto, što je trostruko više od dosadašnjeg najučinkovitijeg sintetičkog blokatora masnoće. Znači, svi ćemo piti pilule na bazi ove morske alge? Zapravo, britanski znanstvenici – koji vode ovo istraživanje – namjeravaju napraviti više vrsta namirnica koje će sadržavati alginate, tako da ih ljudi ne moraju uzimati kao suplemente. Oni tvrde da su dosadašnja ispitivanja pokazala kako je ekstrakt ove alge posebno ukusan i koristan u kruhu.

Kada će ovakve namirnice biti dostupne širem krugu ljudi? Upiši u Google pretraživač "Buy alginates" i uvjerit ćeš se da je to već moguće. No, ova vrsta sadrži aditive u kuhanju koji su ekstrahirani iz druge biljke i ne blokiraju apsorpciju masnoća. Ipak, nećemo još dugo čekati na alginate. Istraživači kažu da je neophodno provesti još jedno testiranje na ljudima, te da bi se uskoro mogle naći na tržištu.

Ako trebnaš pomoć u mršavljenju posjeti Mršavimo zajedno klub.

Hormonska terapija

Nije riječ o standardnoj hormonskoj terapiji, zar ne? Ne. Stručnjaci koji se bave naprednim tehnikama u liječenju kroničnih bolesti identificirali su hormone iz crijeva kao najbolju alternativu podesivom želučanom prstenu. O čemu se zapravo radi? O inzulinu? Estrogenu? Ne. Riječ je o PYY-u (peptid YY iz gušterače) i OXM-u (oksintomodulin, hormon hipotalamusa) zbog njihovog kontrolnog djelovanja na tek. Znanstvenici su nedavno ustanovili da kombinirana terapija dva hormona može biti napredna terapija liječenja pretilosti.

Hoće li to podrazumijevati ugradnju hormonskih implantata? Način primjene je velika prepreka za znanstvenike. Zasad je isprobana aplikacija kroz nazalni sprej, ali je to kod ispitanika izazvalo osjećaj mučnine.

Pročitaj što za mršavljenje koristi Jennifer Aniston.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.