Ljepota i relax 18. travnja 2016.

Biljni ekstrakti protiv smeđih mrlja

Clay_Mask
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tvari koje se koriste za izbjeljivanje kože, poput hidrokinona, mogu spriječiti pojavu tamnih mrlja. Međutim, enzim iz fungusa drveta – melanozim – briše postojeće mrlje (melazme i sunčeve pjege) na koži na principu razgradnje melanina

Protiv pigmentacijskih mrlja

Tvari koje se koriste za izbjeljivanje kože, poput hidrokinona, mogu spriječiti pojavu tamnih mrlja. Međutim, enzim iz fungusa drveta – melanozim – briše postojeće mrlje (melazme i sunčeve pjege) na koži na principu razgradnje melanina. Njegova povremena uporaba sigurna je za sve tipove kože jer ne uzrokuje nikakve iritacije, što je sjajna vijest za sve koji su skloni pigmentaciji ožiljaka zbog akni.

Za poboljšanje elastičnosti kože

Važnost kolagena je neosporna, ali je elastin (protein koji održava zategnutost kože) također od vitalnog značaja. Ključni sastojak je elastan – ekstrakt litchija, koji štiti vlakna elastina od štetnog djelovanja enzima. Stručnjaci predviđaju da će ova tvar u sljedeće dvije godine biti sve više zastupljena u sastavu krema za lice.

Protiv crvenila

Ekstrakt badema, tvar poznata pod nazivom 4-etoksibenzaldehid, učinkovito ublažava simptome blažeg oblika rozaceje. U osnovi, ova tvar sprječava pojavu crvenila na licu. No iako je njezina učinkovitost dokazana u slučaju blažih oblika ove bolesti, malo je vjerojatno da će moći zamijeniti primjenu medikamenata koji se propisuju za teže oblike bolesti.

Pročitaj recepte za prirodne pripravke protiv hiperpigmentacijskih mrlja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.