Fitness 22. travnja 2016.

Trbušnim plesom i trčanjem protiv PMS-a

Trcanje_5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Predmenstrualni sindrom (PMS) je periodičan poremećaj kojeg karakteriziraju fizička i emocionalna uznemirenost nekoliko dana prije menstruacije. Simptomi PMS-a su zadržavanje tekućine, nadutost, osjetljive grudi, povećanje težine, zatvor, nesanica, glavobolja i promjene raspoloženja. Period pred menstruaciju je poput povećala jer naglašava emocije koje ignoriramo tijekom ostalog dijela ciklusa

Kako bi spriječila simptome predmenstrualnog sindroma, pokreni se i uvrsti redovnu fizičku aktivnost u svoj životni stil. Vježbanje opušta tvoje tijelo i djeluje na izmjenu hormona. Pola sata fizičke aktivnosti dnevno bit će dovoljno. Ako želiš postići optimalne rezultate, vježbaj tijekom cijelog mjeseca, a ne samo u periodu prije menstruacije. Ipak, slušaj svoje tijelo te ovisno o fizičkom stanju biraj aktivnost. Plivanje ili šetnja možda će biti najbolji izbor ako se osjećaš umorno ili neraspoloženo, a trčanje i trbušni ples mogu biti odličan izbor

Trčanje barem tri puta tjedno

Aerobne aktivnosti poput trčanja mogu ublažiti osjećaj anksioznosti jer snižavaju razinu hormona stresa i dovode u ravnotežu funkciju svih tjelesnih sustava. Mnoga istraživanja pokazuju da žene koje nisu fizički aktivne češće pate od simptoma PMS­-a.

Pleši trbušni ples jednom tjedno

Zaljubljenici u ovaj ples tvrde da njegovi tipični pokreti savršeno zatežu muskulaturu zdjeličnog dijela. U svakom slučaju, u pitanju je korisna aerobna aktivnost koja snižava razinu kortizola i reducira napetost i predmenstrualnu bol. 

Pročitaj 5 savjeta protiv PMS-a koji pale!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.