Dijeta 28. travnja 2016.

Jedi otvoreni sendvič za manje kalorija

Struk_1450X300_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako već neko vrijeme pokušavaš skinuti višak kilograma, sigurno znaš za savjet da u kupovinu namirnica ne smiješ ići gladna ili da prije nego što posegneš za grickalicama trebaš popiti čašu vode jer organizam često osjećaj žeđi zamijeni za glad, pa jedeš i onda kad si zapravo žedna. Evo još nekih trikova kako da smanjiš dnevni unos kalorija

  • Otvoreni sendvič - napravi sendvič sa samo jednom kriškom kruha  od cjelovitog brašna ili polovicom integralnog peciva. Tako ćeš ga "olakšati" za oko 100 kalorija, ali će tvoj mozak smatrati da je dobio što je želio. Kako bi sendvič bio još zdraviji dodaj mu zelenu salatu.
  • Oprezno s vinom - čaša vina na dan može ubrzati metabolizam, ali pod tim se podrazumijeva da u čašu uliješ vina do tri prsta u manjoj i užoj čaši na stalku. Iz takve ćeš čaše popiti 125 kalorija, dok će tri prsta vina iz širih čaša doseći do 370 kalorija. ne zaboravi da se broji i svak pivo te sok koji popiješ, kao i kečap i majoneza.
  • Ne škrtari sa zelenim povrćem - špinat i ostalo tamno lisnato povrće bogato je magnezijem koji regulira više od 300 funkcija u tijelu. Istraživanje iz 2013. pokazalo je da su ljudi koji su konzumirali više magnezija imali nižu razinu šećera u krvi te inzulina, koji može imati važnu ulogu kod reguliranja težine.
  • Tri zalogaja i dosta - kad ispred sebe imaš hranu koju jako voliš, pokušaj uzeti tri zalogaja tako da između njih imaš nekoliko minuta razmaka pa prestani s jelom. Prvi zalogaj bit će najvažniji jer će utažiti želju, drugi već neće biti tako ukusan, dok ćeš nakon trećeg već moći poklopiti zdjelicu.

Pročitaj kako suhe mahunarke pomažu u gubitku kilograma.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.