Hrana 28. travnja 2016.

Sladoled i šećer pojačavaju znojenje

Znojenje
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Problem prekomjernog znojenja može se ublažiti kontroliranom prehranom. Hrana koju unosiš utječe ne samo na intenzitet znojenja, već i na miris znoja. Najprije treba regulirati tjelesnu masu, jer višak kilograma otežava hlađenje tijela i pospješuje znojenje. Zatim, pojačanom znojenju doprinosi previše začinjena, ljuta, masna i zaslađena hrana, jer se organizam znojenjem bori protiv viška toksina.

Važno je smanjiti unos šećera, pržene i masne hrane te napitaka s kofeinom

Lančana reakcija se nastavlja – nepravilnom prehranom pojačavaš znojenje, a zatim i gubiš tekućinu iz organizma. Stoga je važno smanjiti unos šećera, napitaka s kofeinom, suhomesnatih proizvoda, pržene i masne hrane, te težiti lako probavljivim, niskokaloričnim namirnicama – sirovom voću i povrću, maslinovom ulju, mlijeku i mliječnim proizvodima s niskim postotkom mliječne masti, ribi i posnijim vrstama mesa. Pazi i kad su u pitanju pretjerano rashlađena pića i sladoled, jer i ona pojačavaju znojenje i daju samo kratkotrajni osjećaj rashlađenja. Prednost daj običnoj vodi, napicima od limuna i grejpfruta i, ma kako to čudno zvučalo, toplim napicima. 

Otkrij 9 uzroka noćnog znojenja!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.