Dijeta 02. svibnja 2016.

Šalica čaja umjesto noćnog prejedanja

Krevet
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnogi ljudi uspijevaju se opustiti tek u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima, pa tad najčešće i posežu za hranom. Ako već ne možeš mijenjati radno vrijeme, možeš korigirati porcije. Pojedi obilniji ručak, užinu od 200 kalorija u četiri sata poslijepodne, a onda kasnije večeru posluženu na tanjuru za salatu. Drugim riječima, jedi večeru za ručak, a ručak za večeru

Planiraj unaprijed

Za uspješno provođenje dijete, trebala bi već u vrijeme ručka znati kad i što ćeš večerati, čak i ako se radi o tanjuru variva i salati ili piletini sa žara i povrću. Ako želiš izgubiti kilograme, onda nikako ne bi trebala prakticirati kasni dolazak kući i neprestano žvakanje čak do odlaska na spavanje.

Svakodnevni ritual

Voliš li obilnu večeru zbog hrane ili zbog utješne nagrade nakon dugog radnog dana? Hrana i dalje može biti nagrada, ali je potrebno ispraviti neke rituale. Provođenje dijete ne isključuje odlaske u restorane, samo smanjenje obroka. Ili pojedi neko kuhano jelo kad se vratiš s posla, a sljedećih 90 minuta provedi u telefonskom (ili uživo) razgovoru s prijateljicom. Razgovor će te doslovno usporiti, a za to vrijeme mozak će registrirati da si sita
prije nego što se prejedeš.

Skreni pažnju

Ako baš nikako ne možeš bez užine prije spavanja, probaj je zamijeniti toplim napitkom. Šalica čaja može biti sasvim dovoljna da ugasi jaku želju za hranom. Osim toga, ako si sklona jedenju iz dosade, ritual pripreme čaja može biti koristan za skretanje pažnje. Ako je nesvjesno grickanje ispred televizora tvoja loša navika i problem, probaj (ma koliko ti besmisleno zvučalo!) isključiti TV.

Pročitaj pravila Njujorške dijete.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.