Ljepota i relax 08. svibnja 2016.

Jedi ovo i pripremit ćeš kožu za sunce

Lan450X300_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

UV oštećenja kože kod predugog izlaganja suncu zbrajaju se s godinama i mogu ostaviti neželjene tragove. Zato je priprema kože važna, a hrana koju jedemo mora biti bogata nutrijentima  koji će je štiti na suncu. Hrana bogata vitaminima A i D te omega 3 masnim kiselinama potiče oporavak kože, koja će nakon sunčanja i dalje izgledati sjajno i mlado

  • Mliječni proizvodi hrane kožu - mlijeko, jogurt, sirevi i drugi mliječni proizvodi vrlo su važni jer sadrže vitamin A u obliku koji tijelo može odmah koristiti i koji je idealan za zaštitu i hranjenje kože.
  • Losos i pastrva za savršenu boju - omega 3 masne kiseline, kojima obiluju pastrva i losos, pridonose ravnomjernom tamnjenju  te štite kožu od opeklina i eritema, odnosno raznih crvenila kože.
  • Kokosovo ulje uklanja oštećenja - hladi kožu i djeluju protuupalno te je idealno ulje za vanjsku i unutrašnju primjenu za vrućih ljetnih dana. Sadrži i vitamin E, koji je odličan za kožu i uklanja oštećenja s nje.
  • Bez žitarica koža neće biti zdrava - umjesto rafiniranog brašna jedi žitarice koje će poboljšati funkciju crijeva i omogućiti redovito izbacivanje razgradnih tvari koje mogu negativno utjecati na zdravlje kože.
  • Sjemenke lana protiv upala - bogate su omega-3 masnim kiselinama, koje djeluju protuupalno, a mogu se koristiti tek kad su razbijene kako bismo doći do vrijednog sadržaja.

Doznaj više o alergiji kože uzrokovane suncem.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.