Ljepota i relax 12. svibnja 2016.

Mali trikovi protiv potištenosti

Sir_4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Francuski znanstvenici utvrdili su da su se kod ljudi koji su svakodnevno uzimali probiotski suplement (uključujući Lactobacillus helveticus) za mjesec dana simptomi depresije i anksioznosti ublažili za 50 posto. Nakon što popiješ probiotik sjeti se svega što si postigla,  podsjećanje na uspjehe i ostvarene ciljeve iz prošlosti omogućit će ti da oživiš pozitivne osjećaje koji su pratili taj događaj

  • Odrasle osobe koje odspavaju 45 minuta ili duže tijekom dana zadržavaju niži krvni tlak i sporiji ritam otkucaja srca nakon obavljanja stresnog zadatka, u usporedbi s ljudima koji kraće spavaju ili ne spavaju danju. Odmorna osoba doživljava svoje okruženje kao manje prijeteće. Osim toga, kratki dnevni drijemež od ključnog je značaja za reguliranje hormona gladi (grelin i leptin). Ako ne voliš drijemati popodne ili ne stigneš onda krenite navečer na spavanje 45 minuta ranije.
  • Svakodnevno konzumiranje 40 grama crne čokolade (otprilike četiri kockice velike table) sa 75 posto kakaa reducira razinu hormona stresa
  • Sjeti se svega što ste postigla,  podsjećanje na uspjehe i ostvarene ciljeve iz prošlosti omogućava ti da oživiš pozitivne osjećaje koji su pratili taj događaj. To će osvježiti tvoj optimizam i pomoći ti da se nosiš s aktualnim životnim izazovima na zdraviji način.
  • Pojedite krišku sira. Nakon stresnog dana, kada osjetiš snažnu želju da uzmeš neki slatkiš ili vrećicu čipsa, pojedi komadić sira ili popij čašu mlijeka. Mliječni proizvodi sadrže triptofan, koji je potreban za proizvodnju serotonina, hormona koji potiče raspoloženje.

Pročitaj kako da napuniš baterije u pet koraka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.