Ljepota i relax Moje emocije 13. svibnja 2016.

Oslobađanje od mentalnog ropstva

Sloboda
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Um komplicira i time nas drži zarobljene i oduzima nam životnu radost, a samim time i energiju. Bob Marley je rekao: "Emancipate yourself from a mental slavery" (oslobodi se mentalnog ropstva). Sreća nije u tome da imaš više, nego da se riješiš viška. I da budeš zahvalna i sretna s onim što imaš

Komplicirano više nije u modi

Who are you? I am complicated. Lijepo je kada u knjigama pročitaš citate Doriana Graya iz filma "Družba pravih džentlmena", a tako si nekoć sigurno mislila i o sebi. Ili si stavljala ili još stavljaš status na Facebooku za vezu "komplicirano. Osvijesti da je suština u jednostavnosti. Um komplicira i time nas drži zarobljene i oduzima nam životnu radost, a samim time i energiju. Bob Marley je rekao: "Emancipate yourself from a mental slavery" (oslobodi se mentalnog ropstva).

Promjena počinje od tebe

Sreća nije u tome da imaš više, nego da se riješiš viška. I da budeš zahvalna i sretna s onim što imaš. Tome će te naučiti putovanja i boravak u mjestima gdje ljudi jedva da imaju krov nad glavom i nekoliko krpica na sebi, ali imaju osmijeh i energije za sve. Razmisli što je ono što ti je zaista potrebno i u čemu istinski uživaš, a što je ono što je na tvom popisu "moram" ili "trebalo bi. Sve to baci u smeće. Neke ciljeve možeš postići vrlo lako tako da ih prekrižiš. Ionako nisu bili tvoji, nego želje tvojih roditelja, partnera, baki, djedova, vidjela si ih na reklami, svi tako rade.

Svi bi htjeli mijenjati svijet i ljude oko sebe, a nitko neće početi od sebe. Ti budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu. Život može biti jedno veselo iskustvo i zabavna igra. A ako nije, napravi nešto po pitanju toga. Ovdje i sada. Život je jednostavan, ti si ta koja ga čini teškim i kompliciranim bez potrebe. Sve kompliciramo, jer to je omiljena igra našeg uma. Htjeli mi ili ne, život će nam donositi različite probleme, muke, patnje, izazove, a ipak naša suštinska odgovornost je ta da stvaramo veselje i zadovoljstvo. Da budemo tu jedni za druge.

Pročitaj kakva ti je Feng Shui prognoza za svibanj.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.