Dijeta 17. svibnja 2016.

Vježba i čaj protiv 'debelih gležnjeva'

Thinkstockphotos-470748750
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nijedna žena nije apsolutno zadovoljna svojim izgledom. Iako genetika određuje oblik tijela i do 60 posto, ipak postoji način da korigiraš problematične zone. Ako smatraš da imaš debele gležnjeve, možda patiš od zadržavanja vode u tijelu pa ti mogu pomoći neki prirodni pripravci

Otkrij uzrok

  • Nitko ne želi noge kao stupove. No na svu sreću, to je rijetka pojava kod vitkih osoba. Otečeni gležnjevi najčešće su posljedica zadržavanja tekućine u organizmu prije mjesečnice.
  • Kako bi otkrila prirodu otoka, palcem pritisni gležanj, ako se koža brzo vrati u prvotni položaj, onda je riječ o salu.
  • S druge strane, ako koža na mjestu koje si pritisnula dugo ostane ulegnuta, onda se radi o zadržavanju tekućine u tkivu.
  • Stalno otečeni gležnjevi mogu biti znak srčanih oboljenja, problema s jetrom ili bubrezima, kao i tromboze.

Vježbe mogu pomoći

  • Ako je riječ o zadržavanju  tekućine u organizmu, koristi neki prirodni diuretik, primjerice, čaj od peršina i kukuruzne svile ili lijek koji ti može prepisati samo liječnik.
  • Ako je riječ o masnom tkivu oko gležnjeva, onda će pomoći vježbe: osloni se cijelim stopalom na pod, podigni pete tako da stojiš samo na prstima i zatim ih spusti ponovno na pod. Ponavljaj ovu vježbu od deset do petnaest puta dnevno.

Pročitaj recept za čaj od peršina.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.